Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Muller Martini ja Hunkeler yhdistyvät

8.12.2023 08:00Uutiset » Toimiala

Muller Martinin ja Hunkelerin johtoryhmät iloitsevat 6.12. ilmoitetusta yhdistymisestä. Kuva: Muller Martini.

Graafisen alan viimeistelyratkaisujen markkinoilla tapahtuu suuri muutos, kun Muller Martini ja Hunkeler yhdistyvät. Molemmat yritykset ovat olleet perheomisteisia, ja nyt Hunkelerin perhe sekä Crédit Mutuel Equity myyvät osakkeensa Muller Martininille.

Yritysten päätoimipaikat ovat sijanneet lähekkäin Zofingenissä Sveitsissä ja molemmilla on pitkä historia alalla. Muller Martini perustettiin vuonna 1946 ja työllistää nyt 1 300 henkilöä maailmanlaajuisesti. Yhtiö valmistaa mm. viimeistelyratkaisuja sidontaan ja liimanidontaan. Niitä käytetään mainospainotuotteissa, kirjoissa, suorassa ja julkaisuissa.

Hunkeler on perustettu vuonna 1922 ja työllistää nyt 280 henkeä. Yhtiön pre- ja postpress-järjestelmiä käytetään laajasti suuren nopeuden digitaalisessa painamisessa. Hunkeler tunnetaan myös joka toinen vuosi järjestettävästä Hunkeler Innovationdays -messutapahtumasta.

– ­Graafinen teollisuus on jatkuvassa muutoksen tilassa ja uusia innovaatioita tarvitaan koko ajan. Yhdistämällä kahden yhtiön avainkomponentit voimme palvella globaalia asiakaskuntaamme entistäkin paremmin innovatiivisilla ratkaisuilla tulevaisuudessa, sanoo Muller Martinin toimitusjohtaja Bruno Müller.

Stefan ja Michel Hunkelerin mukaan yhdistyminen nyt on erittäin hyödyllistä molemmille osapuolille sekä yhteisille asiakkaille. Se tulee tarjoamaan huomattavia etuja markkinoilla.

Hunkeler AG tulee tiedotteen mukaan jatkamaan entisellä nimellä ja myös Hunkeler Innovationdays -tapahtuma säilyy. Yhtiön johdossa jatkaa Daniel Erni.

Muller Martinin myynnistä ja tuesta Suomessa on vastannut Tanskan yhtiö Muller Martini Nordic A/S. Hunkeler- ja Horizon-viimeistelyratkaisujen jälleenmyyjä yksinoikeudella Suomessa on ollut BlueCrest Oy.

Array
Share: