Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Medialiiton puheenjohtajaksi Pia Kalsta

4.12.2023 08:40Uutiset » Toimiala
Pia Kalsta. Kuva: Sanoma.

Sanoma Media Finland Oy:n toimitusjohtaja Pia Kalsta on valittu Medialiiton hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2025. Hän seuraa tehtävässä Keskisuomalaisen konsernijohtajaa Vesa-Pekka Kangaskorpea, joka on johtanut Medialiittoa vuodesta 2016 lähtien.

– On hienoa päästä johtamaan Medialiiton tärkeää työtä. Tavoite on merkityksellinen: vahvistaa suomalaisten mediayritysten kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä jatkuvasti kovemmassa kilpailussa. Riippumattomalla, monimuotoisella mediakentällä on olennainen rooli toimivan yhteiskunnan, demokratian, suomen kielen ja kulttuurin vahvistajana, Kalsta korostaa.

Kalstan mukaan Medialiiton keskeinen tavoite on, että kilpailu on mahdollisimman reilua ja sääntely kohdistuu tasapuolisesti kaikkiin toimijoihin, myös suuriin kansainvälisiin alustayhtiöihin. Yleisradion tehtävän tarkempi määrittely varmistaa toimivan mediamarkkinan myös tulevaisuudessa, ja tilaustuotteiden arvonlisäveron laskeminen pohjoismaiselle tasolle tukee median pitkäaikaisia toimintaedellytyksiä tehokkaasti ja tasapuolisesti.

Pia Kalsta on johtanut Sanoma Media Finlandia vuodesta 2015. Sitä ennen hän toimi pitkään Nelonen Mediassa, viimeksi toimitusjohtajana. Kalsta on toiminut Medialiiton varapuheenjohtajana vuodesta 2016. Hän aloittaa ensi vuoden alussa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksessa.

Medialiiton hallitukseen valittiin uusina jäseninä Präntti Oy:n toimitusjohtaja, päätoimittaja Katri Linnikko, Keskisuomalainen Oyj:n paikallisjohtaja, henkilöstöjohtaja Jarmo Koskinen ja Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtaja Eva Reenpää.

Toimitusjohtajat Heli Arantola (A-lehdet Oy), Vesa-Pekka Kangaskorpi (Keskisuomalainen Oyj), Jaakko Ketonen (Turun Sanomat Oy), Juha Laakkonen (Kaleva Oy), Juha-Petri Loimovuori (Alma Talent Oy) ja Anne Mantila (Otavamedia Oy) valittiin hallitukseen uudelleen toimikaudeksi 2024–2025.

Medialiitto on media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten etujärjestö, jonka tehtävänä on vahvistaa jäsenyritysten kilpailukykyä, toimintaedellytyksiä ja kasvumahdollisuuksia. Liiton toimialueet ovat elinkeinopoliittinen edunvalvonta, työmarkkinaedunvalvonta ja uuden kasvun edistäminen. Medialiiton toimitusjohtaja on Jukka Holmberg.

Array
Share: