Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kustantamot Siltala ja Teos yhteen

28.2.2024 08:05Uutiset » Toimiala
Siltalan pääomistajat Touko Siltala (vas.), Heikki Herlin ja Aleksi Siltala. Kuva: Siltala.

Kustannusosakeyhtiö Siltala ostaa Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannusliiketoiminnan, ja Teoksen suurimmasta omistajasta Heikki Herlinistä tulee yksi Siltalan pääomistajista yhdessä Touko ja Aleksi Siltalan kanssa.

Molempien kustantamoiden toiminta ja brändit jatkuvat tiedotteen mukaan ennallaan, eikä yhdistyminen vaikuta kustantamojen kirjailijoiden työhön.

Fuusiossa Teos myy liiketoimintansa Siltalalle. Samalla Teoksen enemmistöomistaja Heikki Herlin tekee sijoituksen Kustannusosakeyhtiö Siltalaan, ja hänestä tulee näin yksi Siltalan pääomistajista sen perustajien Touko ja Aleksi Siltalan rinnalle.

– Teoksen ja Siltalan liitossa yhdistyvät editoriaalinen kunnianhimo, näkemys kirjallisuuden merkityksestä ja ymmärrys kirjailijan työn ehdoista. Heikki Herlinin vahva sitoutuneisuus ja kulttuuritahto avaavat innostavia uusia näkymiä kustantamoiden yhteisessä kehitystyössä, toteaa kustantaja Touko Siltala.

Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimitusjohtajana jatkaa Arto Forstén. Siltalan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Heikki Herlin, Jaakko Tapaninen ja Teoksen tähänastinen toimitusjohtaja Nina Paavolainen.

Siltalan perustivat vuonna 2008 Touko ja Aleksi Siltala. Teoksen perusti vuonna 2003 joukko kustannusalan ammattilaisia, joista kustantamon kasvoiksi tulivat edesmenneet Silja Hiidenheimo ja Niklas Herlin.

Siltalan liikevaihto oli 2,3 milj. euroa vuonna 2022 ja henkilökunnan määrä 10. Teoksen vastaavat luvut olivat 1,1 milj. euroa ja 8.

Array
Share: