Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kuluttajajärjestöt syyttävät lentoyhtiöitä viherpesusta

22.6.2023 13:03Uutiset » Toimiala
Finnairia ja muita suuria pohjoismaisia lentoyhtiöitä syytetään viherpesusta. Kuva: Finnair.

Euroopan kuluttajajärjestö (BEUC) ja sen 22 jäsentä 18 eri Euroopan maasta ovat jättäneet valituksen Euroopan komissiolle ja kuluttajansuojayhteistyön verkostolle (CPC) tuomiten 17 eurooppalaisen lentoyhtiön harhaanjohtavat ilmastoväitteet.

BEUC:n teettämän oikeudellisen analyysin mukaan tällaiset väitteet rikkovat EU:n sopimattomia kaupallisia menettelyjä koskevaa lakia. Valituksena kohteen on myös Finnair.

Järjestöt vaativat, että EU tutkii asian ja pyytää asianomaisia lentoyhtiöitä sekä koko alaa lopettamaan väitteiden esittämisen, jotka antavat kuluttajille vaikutelman, että lentäminen olisi ympäristön kannalta kestävä tapa matkustaa. Tämä ei järjestöjen mukaan pidä paikkaansa: lentäminen ei ole kestävää, eikä se ole sellaiseksi muuttumassa lähitulevaisuudessa.

Kilpailu- ja kuluttajansuojaviranomaisten tulisi kannanoton mukaan pyytää lentoyhtiöitä hyvittämään maksut niiden asiakkaille silloin, kun lentoyhtiöt ovat harhaanjohtaviin väitteisiin perustuen ehdottaneet kuluttajille ylimääräisten ”vihreiden” maksujen maksamista.

Viherpesusta syytetyt yhtiöt ovat Air Baltic, Air Dolomiti, Air France, Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, SAS, SWISS, TAP, Volotea, Vueling, Wizz Air.

Array
Share: