Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Koponen+Hildén Grafian Vuoden Graafikko

1.2.2024 10:41Uutiset » Toimiala
Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin 2014 perustama Koponen+Hildén on tiedon visualisointiin erikoistunut suunnittelutoimisto. Kuva: Grafia/Sami Heiskanen.

Juuso Koposen ja Jonatan Hildénin 2014 perustama Koponen+Hildén on tiedon visualisointiin erikoistunut suunnittelutoimisto. He saivat Grafian Vuoden Graafikko 2024 -palkinnon.

Toimisto on tunnettu työstään erityisesti julkisen sektorin kanssa. He auttavat asiakkaitaan datan saattamiseksi kaikille ymmärrettävään ja helposti lähestyttävään muotoon.

Vuoden Graafikko -työryhmä palkitsi Koponen+Hildénin ansiokkaasta työstä informaatiomuotoilun saralla. Työryhmän mukaan ”valeuutisten ja informaatiovaikuttamisen aikana Koponen+Hildénin tekemä tutkimukseen ja dataan perustuva visuaalinen suunnittelu näyttäytyy erityisen ajankohtaisena ja yhteiskunnallisesti merkittävänä. Asiakastöiden lisäksi Koponen+Hildén kouluttaa suunnittelijoita ja organisaatioita, on ollut mukana perustamassa informaatiomuotoiluun keskittyvää Tieto näkyväksi -tapahtumaa (nyk. Visualizing Knowledge), julkaissut perusoppaan Tieto näkyväksi kuvallisen esittämisen tavoista, sekä julkaisee datan visualisointiin keskittyvää informaatiomuotoilu.fi-blogia.”

Yrittäjien lisäksi Koponen+Hildén työllistää kolme palkattua työntekijää. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin julkisen sektorin toimijoita kuten Helsingin kaupunki ja Ympäristöministeriö, tai liittoja, säätiöitä ja muita voittoa tavoittelemattomia järjestöjä kuten Konstsamfundet ja YTN.

Array
Share: