Kokonainen offsetpainokone varastettu Ruotsissa

11.5.2020 16:06Uutiset » Toimiala
Heidelbergin Speedmaster SX 102 -painokone. Kuva: Heidelberg.

Ruotsissa on tapahtunut varkaus, joka on poliisinkin mielestä oudoin ikinä. Kokonainen uusi Speedmaster SX 102 -painokone varastettiin maaliskuussa paperitukkurin varastosta, jossa se oli odottamassa painosalin lattian valun kuivumista. Kateissa on 25 konepakkausta, jotka painavat yhteensä 25 tonnia.

Oudosta varkaudesta kertoo ruotsalainen uutispalvelu signprint.se. Pakkauspainotalo Eson Pac halusi koneelle nopean toimituksen, mutta kone jouduttiin laittamaan varastoon odottamaan lattian valmistumista. Nyt laitteen toimittaja ja painotalo voivat vain odottaa koneen löytymistä.

Varkaus tapahtui poliisin mukaan siten, että varkaat murtautuivat varaston, joka sijaitsee Jorbrossa Tukholman eteläpuolella. Heidelberg SX 102-2-P -painokoneen toimitus sisältää 25 pakkausta, joista monet painavat yli viisi tonnia. Pakkausten siirtämiseen on tarvittu ainakin kaksi kuorma-autoa ja hyvin suuri nosturi.

Varkauden tekee oudoksi sekin, että Heidelbergin painokone kytkeytyy heti verkkoon, kun siihen kytketään virta. Kone alkaa lähettää tietoja toimittajan serverille mm. sijainnistaan. Kannattaa siis olla varovainen, jos joku kaupittelee todella halvalla uutta painokonetta!

Share: