Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kodak siirtää tuotteidensa edustukset Bitpressille

1.12.2023 09:08Uutiset » Toimiala
Kodakin Sonora Xtra painolevyt ovat neljännen sukupolven kehittyneitä prosessivapaita levyjä. Kuva: Kodak.

Kodak-konserni tiedottaa, että yhtiön levytulostimien, painolevyjen ja työnkulkuohjelmistojen myynti siirtyy Suomessa kokonaan Bitpress Oy:lle. Bitpress on myynyt Kodakin tuotteita ja ohjelmistoja jo vuodesta 2003 lähtien. Nyt siitä tulee Kodakin kanavapartneri laajalla myyntivastuulla.

– Nostamme pitkään kestäneen ja hedelmällisen yhteistyön Bitpressin kanssa uudelle tasolle. Meitä tulee edustamaan hyvin kokenut kanavapartneri, jolla on erittäin hyvä asema Suomen markkinoilla sekä kapasiteettia jaella menestykselliseesti Kodakin tuotteita ja ratkaisuja, sanoo tiedotteessa Ulf Malm, Print Solutions Territory Sales Director, Kodak.

Bitpress on graafisen alan laitteiden myyntiin ja huoltotoimintaan erikoistunut yritys, joka toimii Kirkkonummen Jorvaksessa. Bitpress on hoitanut agentuurina Kodak Oy:n koko Suomen materiaalimyynnin jo vuodesta 2021 lähtien.

Bitpressin toimitusjohtaja Matti Lindqvist kertoo Print&Medialle, että vastuu Kodakin tuotteista siirtyy nyt kokonaan Bitpressille. Tähän kuuluvat mm. levytulostimet, offsetpainolevyt, Prinergy-työnkulkuohjelmisto sekä materiaalit ja tarvikkeet.

– Näiden asiakkuuksien siirtyminen meille on suuri mahdollisuus. Olemme kyllä tähänkin asti myyneet monille näistä asiakkaista, mutta nyt meille siirtyvät kaikki lehtipainotalot ja offsetpainajat. Tulemme vastaamaan myynnistä, huollosta ja asiakastuesta, Lindqvist sanoo.

Kodak Oy:n liikevaihto oli vuonna 5,8 milj. euroa vuonna 2022 ja Bitpressin 2,3 milj. euroa. Liiketoiminnan mukana ei siirry henkilöitä, mutta Bitpress on jo aikaisemmin vahvistanut organisaatiotaan.

– Tulemme panostamaan myös ohjelmistojen myyntiin. Prinergy toimii nyt pilvipalvelun kautta ja tarjoamme sille suomenkielisen tuen.

Prosessivapaat levyt yleistyvät

Bitpress on ollut ympäristöystävällisten prosessivapaiden levyjen myynnissä edelläkävijä Suomessa, ja ne ovat yhtiön tärkein tuote. Täysin digitaalinen levyn tulostus ei tarvitse mitään kemikaaleja, ja tulostin voi toimia vaikka painosalissa painajan operoimana. Levyjä pystytään silloin tekemään joustavasti ja tehokkaasti tarpeen mukaan.

Prosessivapaita painolevyjä on muillakin levynvalmistajilla, mutta Kodakin levyjen valttina on niiden valmistus Saksassa eikä Kiinassa niin kuin useimmilla muilla valmistajilla. Lindqvistin mukaan tämä tuo laatua ja vakautta, jota lisää se, että Bitpress tarjoaa paikallista huoltotukea. Hätätilanteessa Bitpress pystyy vaikka tekemään asiakkaille levyjä siihen asti kunnes tuotantoprosessi on saatu jälleen kuntoon.

Lindqvistin mukaan siirtyminen prosessivapaisiin levyihin on painotalolle merkittävä ympäristöteko ja tämän tekniikan suosio kasvaa. Tähän vaikuttaa painosmäärien pieneminen ja halu tehdä levyt mahdollisimman tehokkaasti.

Array
Share: