Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kirkniemen paperitehtaan kauppa peruuntui

18.4.2023 13:38Uutiset » Toimiala
Sappi Kirkniemen tehdas tuottaa Galerie-julkaisupapereita, joita käytetään julkaisuissa ympäri maailmaa. Kuva: Sappi.

Metsäyhtiö Sappi ei myykään Kirkniemen ja kahta muuta paperitehdastaan. Suunniteltu kauppa sijoitusyhtiö Aurelius Groupin kanssa on peruttu, koska se ei toteutunut sovitussa aikataulussa. Sappi aikoo kuitenkin edelleen vähentää graafisen paperin liiketoimintaansa.

Myynnissä olivat Kirkniemen tehtaan lisäksi Maastrichtin tehdas Hollannissa sekä Stockstadtin tehdas Saksassa. Sappi kertoo saaneensa niistä useita sitovia tarjouksia useilta tarjoajilta. Sappin hallitus sopi myyvänsä tehtaat Aureliukselle, joka on eurooppalainen sijoitusyhtiö.

Sappin toimitusjohtaja Steve Binnie pahoittelee tiedotteessa kaupan peruuntumista. Sappin strategiana pysyy edelleen laajentuminen pakkauksissa, erikoispapereissa, sellussa ja biomateriaaleissa. Graafisten paperien liiketoimintaa on tarkoitus vähentää.

Sappi Europen toimitusjohtaja Marco Eikelenboom kertoo, että kolmen tehtaan toimintaa tullaan jatkamaan ja varmistamaan niiden toimitukset asiakkaille.

Kirkniemen paperitehdas sijaitsee Lohjalla. Sen tuotantokapasiteetti käsittää noin 750 000 tonnia päällystettyjä graafisia paperilaatuja.

Array
Share: