Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Keskisuomalainen-konserni teki tappiota

23.2.2024 09:58Uutiset » Toimiala
Kuva: Keskisuomalainen.

Keskisuomalainen-konsernin liikevaihto vuonna 2023 laski edellisestä vuodesta 5,6 %. Liikevaihdon laskuun vaikutti tilinpäätöstiedotteen mukaan keskeisesti mainonnan volyymien lasku. Liikevaihdon laskun ja poikkeuksellisen kovan kustannusten nousun seurauksena yhtiön tulos jäi operatiivisesti nollatasolle.

Tiedotteen mukaan yhtiön päätoimiala, lehtien kustantaminen, oli kannattavaa ja voitollista vuonna 2023, mutta mainosjakeluliiketoiminnan tappiota ei kyetty kompensoimaan.

Konsernin liikevaihto oli 208,6 milj. euroa ja liiketappio 13,8 milj. euroa. Vertailukelpoinen operatiivinen liikevoitto oli kuitenkin nollatasolla.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan vuonna 2023 käynnistetty tehostamisohjelma ja kattavasti läpiviedyt hinnankorotukset niin kuluttajatuotteissa kuin mediatuotteissa parantavat merkittävästi tuloksentekokykyä vuonna 2024. Käynnissä olevan tehostamisohjelman, tuotteiden kysynnän parantumisen ja PunaMusta Media -konsernin medialiiketoiminnan oston seurauksena konserni tuloksen paranevan vuonna 2024.

Medialiiketoiminnan lisäksi konserniin kuuluu lehtipainotalo Lehtisepät, tutkimusyhtiö IRO Research ja suoramainosjakelua harjoittava Suomen Suoramainonta -konserni.

Array
Share: