Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Keskisuomalainen käynnistää tehostamisohjelman

17.8.2023 17:39Uutiset » Toimiala

Keskisuomalainen Oyj käynnistää koko Keskisuomalainen-konsernin kattavan tehostamisohjelman, minkä tavoitteena on kilpailukyvyn parantaminen digitalisoituvassa mediamarkkinassa ja toiminnan tehostaminen. Konserni on heikentänyt pörssitiedotteen mukaan vuoden 2023 tulosnäkymiään.

Tulosvaroituksen mukaan konserni uskoo vuoden 2023 liikevaihdon heikkenevän hieman vuoteen 2022 verrattuna ja operatiivisen vertailukelpoisen liikevoiton laskevan selvästi vuoden 2022 tasosta Vuonna 2022 Keskisuomalainen Oyj:n liikevaihto oli 221,0 milj. euroa ja operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto oli 3,7 milj. euroa.

Tehostamisohjelma koskee Keskisuomalainen Oyj:tä sekä sen kaikkia tytäryhtiöitä ja siinä tutkitaan mahdollisuuksia tehdä rakenteellisia muutoksia sekä uudelleenjärjestelyjä. Tehostamisohjelmassa suunnitellaan tilattavien paperilehtien ilmestymispäivien vähentämisiä koskien seuraavia sanomalehtiä: Forssan Lehti, Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Länsi-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Iisalmen Sanomat ja Warkauden Lehti.

Lisäksi tehostamisohjelmassa tavoitellaan Keskisuomalainen-konsernin keskitettyjen ja yhteisten toimintojen kulujen vähentämistä. Keskisuomalainen-konserni pyrkii myös sanomalehtipainamisen tehostamiseen ja tytäryhtiö Lehtisepät Oy on 14.8.2023 käynnistänyt Lahden sanomalehtipainossa muutosneuvottelut.

Tehostamisohjelmalla tavoitellaan Keskisuomalainen-konsernissa noin 5 milj. euron tehostumishyötyjä, jotka toteutuisivat vuoden 2023 ja vuoden 2024 aikana. Toiminnan tehostamisella, rakenteellisilla muutoksilla ja uudelleenjärjestelyillä on henkilöstövaikutuksia, joiden tarkempi laajuus selviää tehostamisohjelman edetessä.

Array
Share: