Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Informa osaksi Lexit-konsernia

5.6.2023 18:11Uutiset » Toimiala
Informa on edustanut Suomessa mm. tunnettuja Markem-Imaje-merkintälaitteita. Kuva: Informa.

Teollisia merkintä- ja tiedonkeruuratkaisuja tarjoavasta Informa Oy:stä tulee osa pohjoismaista Lexit Group -konsernia. Lexit Group on tiedotteen mukaan Skandinavian johtava merkintä- ja tiedonkeruualan yritys. Nyt konsernin toiminta laajenee myös Suomeen. Yrityskauppa vaikuttaa erityisesti merkintäratkaisujen ja etikettien tarjontaan Suomessa.

Informasta tulee Lexit Groupin tytäryhtiö Suomessa. Eero Kytölä jatkaa Informan toimitusjohtajana. Lexit Group on ostanut Informa Oy:n koko osakekannan 1.6.2023 alkaen.

Lexit-konserni työllistää noin 175 henkilöä ja informalaisten liityttyä mukaan henkilöstön määrä nousee 225:een. Koko konsernin liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa. Vuonna 1993 perustettu Lexit Group toimii kaikissa Skandinavian maissa. Yhtiö keskittyy kahteen liiketoiminta-alueeseen: tiedonkeruu & digitalisaatio sekä teollinen merkintä.

Informa on teollisten merkintä- ja tiedonkeruuratkaisujen kokonaistoimittaja yli 30 vuoden kokemuksella. Sen kotimarkkinat ovat Suomi ja Viro. Informa on edustanut Suomessa mm. tunnettuja Markem-Imaje-merkintälaitteita.

Informa on tarjonnut asiakkailleen myös painettuja etikettejä ja tarroja. Myös Lexit on ollut merkittävä etikettien toimittaja Skandinaviassa, mutta viime vuonna konserni luopui tästä liiketoiminnasta ja keskittyi merkintään ja datankeruuseen. Etikettitoiminta myytiin Nordvalls Etikett -konsernille. Se on Pohjoismaiden suurimpia etikettien toimittajia. Konserni kuuluu saksalaisen Possehl-konserniin.

Reino Lantto

Share: