Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ilkka-konserni muuttui ja kasvoi 2023

23.2.2024 09:45Uutiset » Toimiala

Ilkka-konserni teki isoja muutoksia liiketoimintaansa vuonna 2023. Konserni luopui kokonaan painopalveluista, supisti Ilkka-Pohjalainen-lehden ilmestymistä ja kasvatti markkinointi- ja teknologiapalveluitaan. Liikevaihto kasvoi 3 % ja liiketappio kasvoi.

Konsernin liikevaihto oli 56 milj. euroa ja liiketappio 1,3 milj. euroa. Tilikausi tuotti kuitenkin voittoa 5,4 milj. euroa lähinnä Alma Mediasta saatujen osinkotulojen ansiosta.

Media- ja markkinointipalveluiden liikevaihto laski vuoden 2023 aikana 1,0 % ja oli 33,9 milj. euroa. Markkinointi- ja viestintäpalveluiden tuotot kasvoivat 5,5 %. Tämä kasvu oli osittain Differo Oy:n yrityshankinnan seurausta.

Toimitusjohtaja Olli Pirhonen kertoo tilinpäätöstiedotteessa, että konserni hakee kasvua kahdesta liiketoiminta-alueesta, joista haemme kasvua: markkinointi- ja teknologia -ekosysteemi (Markkinointi- ja teknologiapalvelut) sekä digitaalinen media (Mediapalvelut).

Konsernin yhtiöistä Liana Technologies Oy, Evermade Oy, MySome Oy, Myynninmaailma Oy ja somessa.com Oy Ab tuottavat markkinointi- ja teknologiapalveluita. I-Mediat Oy julkaisee maakuntamedia Ilkka-Pohjalaisen lisäksi kaupunki- ja paikallismedioita. Konsernissa on noin 520 työntekijää.

Array
Share: