Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Igepa-ryhmä laajenee yrityskaupalla Pohjoismaissa

22.11.2023 08:45Uutiset » Toimiala
Igepa-ryhmän liikevaihto on noin 2 miljardia euroa. Ryhmään kuuluu 75 toimipaikkaa 24 maassa. Kuva: Igepa.

Graafisen alan tukkukaupparyhmä Igepa laajentaa toimintaansa ostamalla ruotsalaisen Scandraft-yhtiön. Scandraft on visuaalisen viestinnän tuotteiden tukkukauppias. Ostettu yritys liitetään Igepan Signcom-yritysryhmään, joka on toiminut Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

Igepan tiedotteen mukaan yrityskauppa vahvistaa ryhmän kilpailuasemaa Viscom-tuotteiden myyjänä Pohjoismaissa. Scandraft on toiminut alalla yli 30 vuotta, Ruotsin lisäksi Norjassa. Yhtiö omistaa myös 80 % maalattuja alumiini- ja teräslevyjä tarjoavasta Rangefabriken-yhtiöstä.

Scandraft tulee säilymään erillisenä yhtiönä ja integroituu Ruotsin Signcomin kanssa. Scandraftin toimitusjohtaja Anders Trillkott tulee johtamaan koko Signcom-ryhmää. Suomen ja Tanskan yhtiöiden johto säilyy ennallaan. Yrityskauppa ja yhdistyminen toteutui 17.11.2023. Scandraftilla on 56 työntekijää viidessä toimipaikassa.

– Molempien konsernien asiakkaat saavat käyttöönsä merkittävästi laajemman tuotevalikoiman kansainvälisesti tunnetuilta brändeillä. Näin voimme tarjota asiakkaillemme vieläkin kattavammat palvelut ja asiantuntemuksen. Pitkään toimineena yrityksenä meille on tärkeää tuoda uusia näkökulmia, jotta asiakkaamme ja työntekijämme saavat jatkuvuuden lisäksi uusia mahdollisuuksia ja entistä vahvemman kumppanin. Igepa tarjoaa meille mahdollisuuden kehittää toimintoja yhdessä, Trillkott sanoo.

Igepa-ryhmän liikevaihto on noin 2 miljardia euroa. Ryhmään kuuluu 75 toimipaikkaa 24 maassa ja 3 500 työntekijää. Signcom Oy kuuluu Igepa-ryhmään ja se jatkaa itsenäisenä toimijana Suomessa. Yrityskaupan myötä yrityksen toiminta Suomessa vahvistuu ja tuotevalikoima laajenee, sanoo toimitusjohtaja Samuli Vuorenhela.

Array
Share: