Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäki teki vakaata tulosta 2023

8.2.2024 10:39Uutiset » Toimiala

Huhtamäki teki viime vuonna tulosta vakaasti, vaikka konsernin liikevaihto laski 7 %. Voittomarginaalit kasvoivat ja liikevoitto laski vain 6 % edellisestä vuodesta. Vuoden alussa asiakkaiden varastojen purkautuminen vaikutti negatiivisesti myyntimääriin, mutta kysyntä alkoi kohentua vuoden loppupuolella.

Konsernin liikevaihto oli 4 169 milj. euroa ja liikevoitto 381 milj. euroa. Viimeisen neljänneksen tulos oli parempi kuin vuonna 2022.

– Vuoden 2023 tulos oli vakaa huolimatta inflaatiosta johtuvasta matalasta kuluttajakysynnästä eri kategorioissa ja eri maantieteellisillä alueilla. Asiakkaiden varastojen purkautuminen vaikutti negatiivisesti myyntimääriin vuoden ensimmäisellä puoliskolla, varsinkin Flexible Packaging -segmentin vientimarkkinoilla. Vuoden loppupuolella kysyntä alkoi hieman kohentua, sanoo toimitusjohtaja Charles Héaulmé tilinpäätöstiedotteessa.

Konsernin liiketoimintaedellytysten odotetaan tiedotteen mukaan paranevan vuodesta 2023, vaikka toimintaympäristössä on edelleen epävakautta. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta. Yhtiön toimenpiteiden, kuten säästö- ja tehostamisohjelman odotetaan tukevan yhtiön suoritusta. Konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Konsernin liiketoimintasegmenteistä parhaiten menestyivät Pohjois-Amerikka ja kuitupakkaukset. Joustopakkausten liikevaihto ja liikevoitto laskivat eniten.

Array
Share: