Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Bofori kasvaa vastuullisilla painotuotteilla

12.5.2023 12:34Uutiset » Toimiala
Bofori on hyvässä kasvussa. Kuva: Bofori.

Ympäristöystävällisten painotuotteiden kysyntä kasvaa markkinoilla, kertoo toimitusjohtaja Valtteri Nevainen Boforista. Kysyntä on kasvanut niin paljon, että yritys investoi jo toiseen Ricoh Pro C9200 digipainokoneeseen vastatakseen kasvaneeseen kysyntään. Ricoh Pro C9200 on Ricohin digipainokoneiden lippulaivamalli.

Nevalainen kertoo Print&Medialle, että koneinvestoinnilla reagoidaan tulevaan kasvuun, joka mahdollistaa ketterän toiminnan myös tuotantomäärien kasvaessa. Paino on investoinut vuoden vaihteessa Duplon uuteen vihkolinjaan, jonka avulla lehtiä pystytään tekemään entistä tehokkaammin. Uuden painokoneen ja vihkolinjan toimitti Boforille Docus.

– Meiltä kysytään päivittäin ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja tehdä markkinointia. Tämä on selkeä signaali trendin muutoksesta, jonka ensimmäiset viitteet saatiin markkinasta jo yli 10 vuotta sitten, Nevalainen sanoo.

Vuonna 2022 Helsingin Bofori Oy kasvatti orgaanisesti liikevaihtoaan peräti 45 % ja se nousi 1,3 miljoonaan euroon. Kasvu on jatkunut tänä vuonna suunnilleen samaa vauhtia, Nevalainen kertoo. Kasvu tulee kaikista tuotelinjoista ja useasta eri kanavasta. Bofori on ollut edelläkävijä verkkopainossa, ja sen ipress-palvelu verkossa on tärkeä tilauskanava.

– Suomessa verkkopainojen kasvu on ollut maltillisempaa kuin muissa Euroopan maissa. Asiakkaat arvostavat henkilökohtaista palvelua. Tuntuu turvallisemmalta tilata tuotteita tutulta henkilöltä, kun tietää että painossa yhteyshenkilö tarkistaa aineistot ja materiaalien soveltuvuuden automaation tai tekoälyn sijaan, Nevalainen sanoo.

Bofori on toiminut hiilinegatiivisesti vuodesta 2022 asti.

Share: