Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Hans Sohlström Stora Enson toimitusjohtajaksi

19.9.2023 08:26Uutiset » Toimiala
Hans Sohlström. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso Oyj:n hallitus on nimittänyt diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Hans Sohlströmin (58) yhtiön toimitusjohtajaksi 18.9. lähtien. Annica Bresky jättää Stora Enson toimitusjohtajan tehtävän ja etsii tiedotteen mukaan uusia haasteita yhtiön ulkopuolelta.

Hans Sohlströmillä on yli 30 vuoden kokemus yritysjohdosta, joista 10 vuotta on ollut toimitusjohtajan tehtäviä pääosin metsäteollisuuden ja uusiutuvien materiaalien toimialoilla. Hän on viimeksi johtanut mm. Ahlströmiä, Ahlström Capitalia ja Rettigiä. Aiemmin hän toimi 20 vuoden ajan lukuisissa johtotehtävissä UPM-Kymmenessä, mm. tehtaanjohtajana, tulosyksikön johtajana sekä kahdeksan vuotta yhtiön johtajiston jäsenenä vastuullaan markkinointi, uudet liiketoiminnot, biopolttoaineet, yhteiskuntasuhteet ja konsernikehitys.

– Hans Sohlström on osoittanut aiemmissa tehtävissään vahvaa liiketoimintaosaamista sekä erinomaisia johtamiskykyjä. Hänellä on mittava kokemus metsäteollisuudesta ja vahva näkemys Stora Ensosta yli kahden vuoden hallitustyöskentelyn seurauksena. Stora Enson hallituksen mielestä hän on oikea henkilö johtamaan yhtiötä haastavassa toimintaympäristössä kohti asetettuja pitkän tähtäimen tulostavoitteita, sanoo Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan.

Annica Bresky nimitettiin Stora Enson toimitusjohtajaksi 1.12.2019 alkaen. Hän oli sitä ennen Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtaja.

– Koko hallituksen puolesta kiitän vilpittömästi Annica Breskyä hänen saavutuksistaan ja johtajuudestaan kuluneen neljän vuoden aikana. Hänen johdollaan Stora Enso on tehnyt merkittäviä rakenteellisia muutoksia vahvistaakseen pitkän aikavälin kilpailukykyään strategiansa mukaisesti, hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan sanoo.

Stora Enson tulos on kääntynyt tänä vuonna nopeasti huonompaan suuntaan parin viime vuoden hyvän tuloksen jälkeen. Tammi-kesäkuussa konsernin liikevaihto laski 22 % ja operatiivinen liiketulos pieneni 93 %.

Array
Share: