Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Grano pääsi kasvuun vuodenvaihteessa

16.3.2023 09:02Uutiset » Toimiala

Granon liikevaihto nousi ja tulos parani marras-tammikuussa Panostajan liiketoimintakatsauksen mukaan. Granon liikevaihto kasvoi 4,3 % SokoPro-myynnillä oikaistuun vertailukauden liikevaihtoon nähden. Granon kysyntätilanteen arvioidaan katsauksessa säilyvän tyydyttävänä.

Granon liikevaihto oli tällä kaudella 28,5 milj. euroa ja liikevoitto 0,8 milj. euroa. Koko Panostaja-konsernin liikevaihto laski ensimmäisellä neljänneksellä 0,9 % ja oli 35,5 milj. euroa. Myös koko konsernin liikevoitto parani ja oli 0,1 milj. euroa.

– Granossa on strategian ja sen toimeenpanon terävöittämisen ohella tehty valtavasti töitä epätavallisen kustannusinflaatioympäristön tuomien haasteiden hallitsemiseksi ja kannattavuuskehityksen tukemiseksi. Olen tyytyväinen, että määrätietoinen työ alkaa tuottaa tuloksia, sanoo Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila katsauksessa.

Granon markkinoiden kysyntätilanne jatkui kokonaisuutena tyydyttävänä katsauskaudella. Kysyntäkehitys oli erityisen vahvaa suurkuva- ja digipainoliiketoiminnoissa. Digitaalisten ja markkinointilogistiikan palveluiden kysyntä oli myös vertailukautta vahvempaa. Rakentamisen painopalveluiden kysyntä heikkeni edelleen ennakoidusti, heijastaen rakentamisen aktiviteetin selvää laskua. Offset[1]painoliiketoiminta kehittyi vertailukautta heikommin.

Array
Share: