Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Flint keskittyy väreihin ja digipainamiseen

10.9.2021 07:41Uutiset » Toimiala

Flint Group on myynyt Xsys pre-press-liiketoimintansa sijoitusyhtiölle. Konserni kertoo kaupan mahdollistavan lisäinvestoinnit pakkausvärien tuotantoon sekä Xeikonin digitaalisen painamisen liiketoimintaan. Xsysin tuotteita käytetään erityisesti pakkausten painamisessa.

Flintin omistajat ovat Goldman Sachs ja Koch Equity Development. Xsysin tulee omistamaan sijoitusyhtiö Lone Star Funds. Kaupan varmistuttua Flintin toimitusjohtajaksi nousee Steve Dryden, joka on ollut konsernin liiketoimintajohtaja. Flintin nykyinen toimitusjohtaja Anthony Fady siirtyy Xysin toimitusjohtajaksi.

– Flintille kauppa mahdollistaa lisäinvestoinnit rakenteellisesti kasvaviin paperin ja kartongin, joustopakkausten ja etikettien liiketoimintoihin, joita palvelee perinteisen ja digitaalisen painamisen tarvikkeiden tuotanto, Dryden sanoo.

Flint-konsernin liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa vuonna ja henkilökunnan määrä 6 200. Xsys-liiketoiminnan liikevaihto oli noin 300 milj. euroa ja henkilökunnan määrä 300.

Xsysin Nyloflex ja Nyloprint -painolaattatuotteita on Suomessa myynyt Sameba Oy. Flintin tuotteita on edustanut Flint Group Finland Oy.

Share: