Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

DS Smithin ja Mondin yhdistyminen etenee

11.3.2024 09:18Uutiset » Toimiala
DS Smithin Tampereen tehdas Lielahdessa. Kuva: DS Smith.

Pakkausalan suunniteltu jättifuusio näyttää olevan toeutumassa. DS Smithin ja Mondin hallitukset ovat sopineet periaatteessa Mondin ostotarjouksen taloudellisista ehdoista. Mondi on ostamassa DS Smithin koko osakekannan siten, että Mondin nykyiset omistajat saisivat osakkeista 54 % ja DS Smithin omistajat 46 %.

Molemmat konsernit ovat pörssiyhtiöitä. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä due diligence –tarkastuksen läpiviemistä molemmissa yhtiöissä sekä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Tiedotteen mukaan yhtiöiden yhdistyminen mahdollistaisi koko Euroopan kattavan johtavan yhtiön muodostamisen paperipohjaisten vastuullisten pakkausratkaisujen tarjoamiseen. Yhdistyvien yhtiöiden markkina-alueet täydentävät toisiaan. Uudella yhtiöllä olisi vahva tase ja kassavirta. Se olisi johtava yhtiö aaltopahvipakkausten tarjoajana ja globaali johtaja joustopakkauksissa.

Mondi toimii metsäteollisuudessa ja pakkausalalla. DS Smith on aaltopahvipakkauksiin erikoistunut konserni. Yhteensä näiden yhtiöiden liikevaihto nousee noin 11,7 miljardiin euroon.

Yrityskauppa vaikuttaisi myös Suomeen. DS Smithillä on tytäryhtiö Suomessa ja kuusi pakkaustehdasta. Mondilla on Kuopiossa aallotuskartonkitehdas.

Array
Share: