Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Bonnier News ostaa HSS Median

21.2.2024 16:10Uutiset » Toimiala
HSS Media julkaisee Pohjanmaalla Vasabladetia, Österbottens Tidningia ja Syd-Österbottenia. Kuva: HSS Media/ Linus Lindholm.

Ruotsinkielisten sanomalehtien julkaiseminen keskittyy Suomessa entistä vankemmin ruotsalaiselle Bonnier-konsernille. Bonnierin sanomalehtiryhmä Bonnier News ostaa HSS Median, joka julkaisee sanomalehtiä Vasabladet, Österbottens Tidning ja Syd-Österbotten.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kauppaan kuuluvat myös paikallisradio Vaasa ja markkinointitoimisto Seger Marketing.

HSS Median liikevaihto oli noin 17 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja henkilökunnan määrä 140. Lehtiä on painanut Botnia Print.

Pohjanmaalaiset lehdet tulevat toimimaan Dagens Nyheterin liiketoimintaryhmässä. Kaupan ehtoihin kuuluu, että Bonnier News tulee julkaisemaan lehtiä vähintään 10 vuoden ajan.

– HSS Median lehdillä on avainrooli ruotsinkielisessä kulttuurissa Pohjanmaalla. Uskomme että Bonnier News ja Dagens Nyheter voivat luoda hyvät edellytykset journalismin jatkuvalla kehitykselle sekä lehtien pitkäaikaiselle kehitykselle, sanoo Peter Wolodarski, joka on Dagens Nyheterin päätoimittaja ja liiketoimintajohtaja.

Bonnier News ostaa kaikki HSS Median osakkeet Harry Schaumans Stiftelse -säätiöltä (HSS), jonka tehtäviin kuuluu tukea Pohjanmaan ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta.

– Yrityskauppa turvaa ruotsinkielisten sanomalehtien julkaisun Pohjanmaalla vuosiksi eteenpäin ja luo entistä vahvemmat edellytykset laatujournalismin kehitykselle, sanoo HSS-säätiön hallituksen puheenjohtaja Stefan Wikman.

Ruotsinkieliset lehdet lähes yksissä käsissä

Bonnier News on Ruotsin johtava uutismediayhtiö, jonka omistaa Bonnier Group AB. Bonnier News julkaisee mm Dagens Nyheter, Expressen ja Dagens industri -lehtiä. Suomessa yhtiö omistaa yhdessä Konstsamfundetin kanssa Hufvudstadsbladet Ab -yhtiön, joka julkaisee lehtiä Hufvudstadsbladet, Västra Nyland ja Östnyland (pian nimellä Borgåbladet).

Bonnier tulee kaupan toteuduttua hallitsemaan ruotsinkielisten sanomalehtien julkaisua lähes kokonaan. Ahvenanmaalla on edelleen Ålandstidningen ja Nya Åland -lehdet. Turussa on perinteikäs Åbo Underrättelser.

Reino Lantto

Dagens Nyheterin päätoimittaja ja liiketoimintajohtaja Peter Wolodarski sekä Niklas Nyberg, HSS Median päätoimittaja ja toimitusjohtaja. Takana muotokuva Harry Schaumanista. Kuva: HSS Media/Linus Lindholm.
Array
Share: