Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Auraprint pienentää hiilijalanjälkeä aurinkosähköllä

10.8.2023 17:05Uutiset » Toimiala
Auraprintin tehdasrakennuksen katolla on nyt 1 500 aurinkopaneelia. Kuva: Auraprint.

Auraprint Oy pyrkii vähentämään energian kulutustaan monin tavoin. Tehdasrakennuksen katolla olevan aurinkovoimalan teho on nyt kasvatettu 1 500 paneeliin. Voimalan maksimiteho on noin 500 kWp ja sillä on mahdollista saada noin 15–20 % yrityksen vuotuisesta energiantarpeesta.

Investoinnilla on merkittävä vaikutus hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Toimenpiteitä Auraprintin energian kulutuksen vähentämiseksi ovat mm. aurinkopaneelien käyttöönotto, investoinnit uuteen, energiatehokkaaseen painokonetekniikkaan sekä valaistuksen vaihto LED-teknologiaan.  Tavoitteena on ollut myös hiilijalanjäljen määritys tuotannolle yleisesti sekä yksittäisille tuoteryhmille. Tämä tavoite on saavutettu auditoidulla Climatecalc-laskurilla.

Auraprintin ympäristöjärjestelmä on nyt sertifioitu ISO 14001 -järjestelmän mukaisesti. Sertifikaatin saavuttaminen on tiedotteen mukaan iso askel kohti hiilineutraalia tuotantoa. Toiminta on arvioitu myös kansainvälisen yritysvastuu- ja ympäristöasioita arvioivan EcoVadis-järjestelmän mukaisesti. Auraprint on saavuttanut EcoVadis-vastuullisuusarvioinnissa hopeatason luokituksen.

Array
Share: