Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Alma Media teki hyvää tulosta 2023

16.2.2024 09:10Uutiset » Toimiala
Kuva: Alma Media.

Alma Median kannattavuus vahvistui tilinpäätöstiedotteen mukaan loppuvuonna, vaikka liikevaihto supistui hieman. Koko vuoden oikaistu liikevoitto päätyi vuoden 2022 ennätystasolle.

Alma Median liikevaihto supistui 1,2 % ja oli 304,9 milj. euroa. Oikaistu liikevoitto oli 73,6 milj. euroa, joka on 24,1 % liikevaihdosta. Yhtiö aikoo nostaa hieman osinkoaan.

Yhtiö menestyi erityisesti digitaalisissa liiketoiminnoissa, joiden osuus liikevaihdosta oli jo 82,4 %.  Rekrytointipalveluja tarjoavan Alma Career -segmentin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani. Myös Alma Talent-segmentin liikevaihto nousi ja kannattavuus parani.

Alma Consumer -segmentin koko vuoden liikevaihto laski ja liikevoitto putosi. Verkkopalveluiden liikevaihto kehittyi hyvin, mutta median ja mediallisten palveluiden liikevaihto laski 9 % erityisesti mainosmyynnin laskun takia.

Liiketoimintojen rakennetta uudistetaan

Alma Media tiedotti myös organisaation ja segmenttirakenteen uudistamisesta maalikuussa alusta. Jatkossa Alma Median liiketoimintasegmentit ovat Alma Career, Alma Marketplaces ja Alma News Media.

Uudistuksen myötä Alma News Media -liiketoimintasegmenttiin kuuluvat uutismedia Iltalehti, talousuutismedia Kauppalehti sekä Alman muut journalistiset uutismediat. Liiketoimintasegmentin johtajana toimii Juha-Petri Loimovuori.

Alma Marketplaces -segmenttiin kuuluvat asuntojen, toimitilojen ja liikkumisen markkinapaikat ja järjestelmät, vertailupalvelut sekä yrityksille ja ammattilaisille suunnatut palvelut.  Segmentin tunnetuimpia palveluita ovat muun muassa Etuovi, Nettiauto, Objektvision ja Suomenlaki.com. Alma Marketplaces -liiketoimintasegmenttiä johtaa Santtu Elsinen.

Alma Career -liiketoimintasegmentti keskittyy edelleen rekrytointiliiketoimintaan ja rekrytointiin liittyviin palveluihin itäisessä Keski-Euroopassa ja Suomessa. Segmenttiä johtaa Vesa-Pekka Kirsi.

Array
Share: