Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Alma Media teki ennätystuloksen

16.2.2023 08:40Uutiset » Toimiala
Alma Median asumisen ja asuntokaupan media- ja palvelukokonaisuuteen kuuluvat mm. markkinapaikat Etuovi.com ja Vuokraovi.com. Kuva: Alma Media.

Alma Media teki viime vuonna mainion tuloksen melkein kaikilla mittareilla. Vaikka viimeinen kvartaali oli hieman heikompi, nousi koko vuoden liikevaihto 12,1 % ja liikevoitt0 40,9 %. Kuluvan vuoden liikevaihdon ja tuloksen yhtiö ennakoi jäävän viime vuoden tasolle tai laskevan vuodesta 2022.

Alma Median liikevaihto nousi 308,8 milj. euroon viime vuonna. Hyvää tulosta selittää erityisesti digiliiketoiminnan kasvu ja kannattavuus. Nyt sen osuus liikevaihdosta oli jo 80,9 %.  Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat rekrytointikysynnän voimakas kasvu, yritysostot sekä digimainonnan kasvu.

Tämän vuoden näkymät ovat yhtiön mukaan heikommat. Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto laskevat vuoden alkupuoliskolla mainosmyynnin laskun ja rekrytointiliiketoiminnan kasvaneiden kustannusten johdosta. Suomen kansantalouden näkymien odotetaan parantuvan vuoden toisella puoliskolla.

Alma Media arvioi rekrytointipalveluiden kysynnän säilyvän vahvana ja mainosmyynnin elpyvän vuoden aikana. Yhtiön käynnistämät toiminnan tehostamistoimet parantavat kannattavuutta jälkimmäisellä puoliskolla.

Alma Medialla on noin 1 700 työntekijää ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Suomessa liiketoimintaan kuuluvat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Reino Lantto

Share: