Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Alma Media kohensi kannattavuuttaan

19.10.2023 11:32Uutiset » Toimiala

Alma Median liikevaihto oli vuoden kolmannella vuosineljänneksellä lähes viime vuoden tasolla. Liikevoitto kuitenkin kasvoi kustannussäästöjen ansiosta. Osavuosikatsauksen mukaan mainonnan myynnin laskusta huolimatta kannattavuus parani muun muassa kustannusten sopeuttamiseksi tehtyjen toimenpiteiden ansiosta.

Mediayhtiön liikevaihto oli heinä-syyskuussa 73,4 milj. euroa. Edellisestä vuodesta laskua oli 1,5 %. Liikevoitto kasvoi 7,7 % ja oli 20,8 milj. euroa.

Alma Career-yksikön liikevaihto oli vertailukauden tasolla. Liikevoitto parani laskeneiden markkinointipanostusten myötä. Alma Consumer-yksikössä kannattavuutta painoi alkuvuoden tavoin mainonnan myynnin lasku mediassa ja markkinapaikoissa. Liikevaihto kasvoi vertailupalveluissa ja digisisältömyynnissä. Alma Talentin liikevoitto kasvoi Talent Palveluiden vahvan kehityksen myötä. Medialiiketoiminnan kannattavuus heikkeni mainonnan ja painetun sisältömyynnin laskun seurauksena.

Digiliiketoiminnan osuus liikevaihdosta on konsernissa noussut jo lähes 84 prosenttiin. Toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan valtaosa Alma Median tulovirroista muodostuu digitaalisista liiketoiminnoista, jotka omaavat vahvan markkina-aseman ja kilpailukyvyn.

Alma Media piti tulosennusteensa ennallaan osavuosikatsauksen jälkeen.

Array
Share: