Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Aleksi Pöyry kustantajaksi Gummerukseen

11.5.2023 17:01Uutiset » Toimiala
Aleksi Pöyry: Kuva: Storytel.

Kustannusalalla vuodesta 2008 työskennellyt Aleksi Pöyry aloittaa Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajana sekä johtoryhmän jäsenenä 7.8.2023. Pöyry siirtyy Gummerukselle Storytelistä, missä hän on toiminut Pohjoismaiden Storytel Original -äänikirjatuotannoista vastaavana kustannuspäällikkönä.

Ennen Storyteliä Pöyry työskenteli kustannuspäällikkönä Otavalla.

– Aleksi Pöyry on moderni ja näkemyksellinen kustantaja, joka on yhtä lailla kotonaan niin painetun kirjan kuin digitaalisten formaattien parissa. Aleksin nimitys tukee pitkän tähtäimen tavoitettamme vahvistaa kotimaisen kaunokirjallisuuden listaa sekä toimituksen osaamista ja johtamista, Gummeruksen toimitusjohtaja Anna Baijars luonnehtii.

Pöyry kertoo lähtevänsä innoissaan Suomen vanhimman yleiskustantamon korkeatasoista ja monipuolista julkaisulistaa. Tavoitteeni kustantajana on tyydyttää kirjojen nälkää mahdollisimman monille erilaisille lukijoille ja kuulijoille.

– Viime vuosina digitaaliset kanavat ovat tuoneet aivan uusia yleisöjä kirjojen äärelle, ja samalla on syntynyt entistä monipuolisempaa kysyntää erilaisille sisällöille, eri genreille ja uusille muodoille. Äänikirjojen alueella suoraan audiomuotoon kirjoittaminen sekä äänisuunnittelun hyödyntäminen ovat myös luoneet aivan uuden kirjallisuuden lajin, jota on ilo tutkia ja kehittää edelleen, Pöyry kertoo.

Share: