Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Akateemisen Kirjakaupan kävijämäärät kasvussa

18.9.2023 08:28Uutiset » Toimiala
Akateemisen Kirjakaupan myymälöiden kävijämäärät ovat olleet kasvussa erityisesti Helsingin myymälässä. Kuva: Aktaaminen/Kuvatoimisto Kuvio.

Akateeminen Kirjakauppa kertoo, että sen myymälöiden kävijämäärät ovat selkeässä kasvussa. Erityisesti Helsingin Kirjatalossa on käynyt 24 % enemmän asiakkaita verrattuna viime vuoteen. Akateeminen on vahvistanut johtoryhmäänsä uudella markkinoinnista ja viestinnästä vastaavalla johtajalla.

Akateeminen Kirjakauppa viettää tänä vuonna 130-vuotisjuhlavuottaan. Helsingin keskustan lippulaivamyymälä Kirjatalon lisäksi yhtiöllä on kirjakaupat Tapiolassa Espoossa, Turussa ja Tampereella. Yhtiön omistaa Bonnier-konserni.

Yhtiön johtoryhmän uusimpana jäsenenä aloitti syyskuun alussa markkinoinnista ja viestinnästä vastaava CMO Marjut Määttä. Hänen vastuullaan on kehittää Akateemisen markkinointiviestintää, brändiä ja asiakaskokemusta niin kivijalkamyymälöissä kuin digitaalisissa kohtaamispaikoissa. Määttä siirtyi tehtävään Werner Söderström Osakeyhtiöstä.

Toimitusjohtaja Marjo Tuomikoski aloitti Akateemisessa Kirjakaupassa operatiivisena johtajana kesäkuussa 2021 ja toimitusjohtajana tammikuussa 2023. Akateemisen talousjohtajana toimii Åke Wilén, joka on työskennellyt yhtiössä vuodesta 2020.

Yrityksen myymälätoiminnoista vastaavat Kirsi-Marja Wikman ja Katja Roth. Wikman toimii yhtiön Store Operations Managerina ja on tehnyt pitkän työuran kirja-alalla. Hän vastaa erityisesti Tapiolan, Turun ja Tampereen myymälöistä. Helsingin keskustan lippulaivamyymälä Kirjatalon toimintoja vetää myymäläpäällikkö Katja Roth. Hän siirtyi yhtiöön Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikön tehtävistä toukokuussa 2023.

–                   Nyt meillä on kasassa vahva, monipuolinen ja kokenut johtoryhmä, jolla on yhdessä hallituksen kanssa valmius luotsata Akateeminen kohti valoisaa tulevaisuutta, toimitusjohtaja Tuomikoski sanoo.

Akateemisen edellinen toimitusjohtaja Magnus Brundin toimii nykyisin yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen muut jäsenet ovat Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen sekä talousjohtaja Otto Kajander.

Akateemisen johtoryhmässä ovat vasemmalta oikealle CMO Marjut Määttä, CFO Åke Wilén, CEO Marjo Tuomikoski, Kirjatalon myymäläpäällikkö Katja Roth ja Store Operations Manager Kirsi-Marja Wikman. Kuva: Akateeminen.
Array
Share: