Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Adara vähensi hukkaa ja päästöjään tuntuvasti

17.8.2023 09:06Uutiset » Toimiala
Adara tekee pakkauksia ja myymälämarkkinoinnin tuotteita aaltopahvista. Kuva: Adara Pakkaus.

Adara Pakkaus Oy on edennyt vastuullisuustavoitteidensa toteuttamisessa tuoreen vastuullisuusraportin mukaan. Toiminnan tehokkuuteen on panostettu, ja materiaalihukkaa on vähennetty 15 % vuoteen 2019 verrattuna. Adaran hiilijalanjälki on pienentynyt 17 % vuodesta 2021.

Adaran tiedotteen mukaan keskeisinä tavoitteina on ollut laadukas tuotanto, vähäinen prosessihylky ja hyvät käytännöt. Automatisointi on vaikuttanut tuotannon henkilömäärään, mutta hankitut uudet koneet ovat myös lisänneet tuotantokapasiteettia.

Adara kertoo vähentäneensä materiaalihukkaa eli tuotannosta syntyvää prosessihylkyä merkittävästi, ja sen vähentäminen on edelleen tuotannon tärkeimpiä projekteja. Uudistamalla omia käytäntöjä ja investoimalla uusiin koneisiin prosessihylky on vähentynyt kolmessa vuodessa 15 %.

Yrityksellä ei ole omaa energiantuotantoa, kaikki energia ostetaan eri energiantuottajilta. Vuonna 2022 energiankulutus laski noin 12 % vuoteen 2021 verrattuna. Toiminnan kokonaispäästöt vuonna 2022 olivat 17 % alhaisemmat kuin vuonna 2021.

Adara Pakkaus Oy:n liikevaihto kasvoi 11 % vuonna 2022 ja oli 48,2 milj. euroa.  Viimeaikaiset poikkeukselliset kustannusnousut johtivat tiedotteen mukaan myyntihintojen kasvuun. Tuotantomäärät eivät kuitenkaan palautuneet edellisvuoden tasolle, mikä heikensi liiketulosta vuonna 2022. Tilikauden tulos oli niukasti voitollinen.

Array
Share: