Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Isot kuvaseinät toimivat eläinnäyttelyssä

25.5.2023 08:33Uutiset » Tapahtumat
Grano toteutti näyttelyn toiminnalliseen osioon magneettiset luurangot. Niiden toteutuksessa käytettiin vanerille tulostamista. kuva: Grano.

Tiedekeskus Tietomaa Oulussa on toteuttanut poikkeuksellisen näyttelyn, jossa mm. yhdistetään suurkuvaa ja eläinten luurankoja. Näyttelyyn tarvittiin isoja seinäkuvia, valokuvatapetteja ja monenlaista muutakin printtimateriaalia,

Grano valikoitui toimittajaksi kilpailutuksen kautta ja pääsi haastamaan sekä järjestäjiä että omia kykyjään mielenkiintoisessa projektissa.

Tietomaassa on tällä hetkellä esillä uusi Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston yhteisnäyttely Eläinten jäljillä, jossa yleisö pääsee tutustumaan Oulun seudun luontoon ja eläinlajien kiehtovaan maailmaan.

– Näyttely on tietyllä tapaa poikkeuksellinen. Toiminnalliset näyttelyt ovat Tietomaassa tyypillisiä, mutta tässä on mukana myös Oulun yliopiston eläinmuseon kokoelmia. Näyttelyssä pääsee esimerkiksi tutustumaan oikeisiin eläinten luurankoihin, projektipäällikkö Anna Taskinen kertoo.

Granon tuottamat elementit ovat näkyvästi esillä. Ne tuovat jokaiseen osioon taustakuvan luonnosta. Korkeimmillaan 7 metriä korkeat valokuvatapetit ja kymmenenkin metriä leveät kuvaseinät erilaisista elinympäristöistä luovat tunnelman oikeanlaiseksi, Taskinen kuvailee.

Erikoisimpina tuotteina Grano toteutti näyttelyn näyttöjalustoille kangashuput sekä toiminnalliseen osioon magneettiset luurangot. Niiden toteutuksessa käytettiin vanerille tulostamista.

Share: