Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suomeen kymmenen ScanStar-palkintoa 2023

1.9.2023 12:05Uutiset » Pakkaukset
ScanStar-kilpailussa 2023 voittaneet suomalaiset pakkaukset. Kuva: Pakkausyhdistys.

Pohjoismainen pakkausalan ScanStar -kilpailu keräsi tänä vuonna yhteensä 33 osallistuvaa pakkausratkaisua Norjasta, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Suomalaisratkaisuille myönnettiin ennätykselliset kymmenen tähteä.

Suomalaiset pakkaukset loistivat Pakkausyhdistyksen tiedotteen mukaan sekä osallistuja- että myönnettyjen palkintojen määrässä.

Kilpailun Helsingissä kokoontunut tuomaristo piti tämän vuotisia kilpailutöitä erittäin kovatasoisena ja myönsi yhteensä 17 palkintoa. Kilpailuun osallistuneet pakkausratkaisut kävivät tarkan seulan läpi ja useista ratkaisuista kilpailun jury kävi tiukkaa keskustelua.

ScanStar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille, valmistetuille tai käytettäville pakkauksille ja sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Tänä vuonna kilpailun järjesti Suomen Pakkausyhdistys ry.

ScanStarilla pohjoismaisessa kilpailussa palkitut pakkausratkaisut saavat oikeuden osallistua pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn WorldStar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Voittaneet suomalaiset pakkaukset olivat:

Metsä Board: Ultrakevyt pizzalaatikko

Pa-Hu: Pelago-polkupyörän kuljetuspakkaus

UPM ja Fazer: Kuitupohjainen riisipiirakan pakkaus

Pyroll: Lapua-ammuspakkaus

Starcke ja Grano: Arctic Blue Gin -lahjapakkaus

Adara: Display Vege Sun -tuotteille

DS Smith: Artek-jakkaran pakkaus

Jaakkoo-Taara: Lapsilukollinen pakkaus eläinlääkkeelle

Stora Enso: Woodio-pesualtaan pakkaus sekä Valmetin slitterien pakkaus

Share: