Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Purukumipurkki voitti vastuullisuuspalkinnon

16.10.2023 10:27Uutiset » Pakkaukset
Uusi Mentos-purukumipakkaus on kokonaan kartonkia ja toimii yhtä hyvin kuin aiempi muovipakkaus. Kuva: Pro Carton.

Mentos-purukumin uusi kokonaan kartongista tehty pakkaus voitti vastuullisuussarjan pääpalkinnon European Carton Excellence-kilpailussa. Uusi pakkaus on hyvin käytännöllinen, hyvin näkyvä hyllyssä ja tukee brändin ympäristövastuullisuuden tavoitteita.

Palkintolautakunnan mukaan pakkaus on löytänyt markkinaraon makeisten markkinoilla.

Pakkaus avautuu ja sulkeutuu hyvin. Sen muoto on uniikki ja kaikille kuudelle sivulle voidaan painaa viestiä. Yhdellä sivulla on yksityiskohtaiset ohjeet pakkauksen kierrättämisestä kartongin kierrätysastiassa. Purukumin aikaisempi pakkaus oli kokonaan kovamuovinen.

Uuden Boardio-pakkauksen toteutti Graphic Packaging International Perfetti Van Melle -brändille. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun brändi otti käyttöön paperipohjaisen pakkauksen tässä tuotekategoriassa. Pakkaus on tehty Holmen Iggesundin ja Stora Enson kartongista. Se kuljetetaan pakkaajalle taitettuna.

Elegantti kosmetiikkapakkaus on tehty yhdestä kartonkiaihiosta ilman liimaa. Kuva: Pro Carton.

Elegantti kosmetiikkapakkaus resursseja säästäen

European Carton Excellence 2023 -kilpailun pääpalkinnon voitti tänä vuonna elegantti kosmetiikan luksuspakkaus GERnétic, joka on SAS Labogers -brändin tuote. Tämä on juryn mukaan pakkaus, jonka suunnittelu ja toteutus on vaatinut paljon taitoa. Pakkauksen muoto on kolmiulotteinen, mutta se on tehty vain yhdestä kartonkiaihiosta ilman liimaa. Pakkaus onnistuu yhdistämään täydellisesti luksuksen tunnun yksinkertaiseen ja minimalistiseen tyyliin.

Pakkauksen teki Alzamora Group ja se muistuttaa korupakkausta. Kartonki on Stora Enson ensikuitukartonkia. Pakkauksen visuaalinen näyttävyys on toteutettu optimoimalla samalla kustannukset ja materiaalien käyttö.

Array
Share: