Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperipohjaisten pakkausten suosio kasvaa

30.6.2023 09:41Uutiset » Pakkaukset
S-ryhmä on viime vuosina toiminut kestävän kehityksen hyväksi mm. muuttamalla omien merkkituotteidensa pakkauksia ja edistämällä hävikkiä pienentävää myyntiä kaupassa. Kuva: SOK.

Paperipohjaiset pakkaukset ovat kasvattaneet suosiotaan eurooppalaisten kuluttajien mielessä. Uusi laaja kuluttajatutkimus kertoo, että yhä useampi kuluttaja pitää paperipohjaisia pakkauksia monen ominaisuuden suhteen parempana ympäristön kannalta kuin muita pakkausmateriaaleja.

Two Sides Europe-järjestö tekee joka toinen vuosi Trend Tracker Survey -tutkimuksen, jossa on mukana yli 10 000 kuluttajaa 16 maasta. Euroopan lisäksi mukana ovat USA, Etelä-Amerikka ja Etelä-Afrikka. Vuoden 2023 tutkimuksen mukaan kuluttajien tietämys eri pakkausmateriaalien ympäristövaikutuksista on kasvanut.

Tutkimuksessa kysyttiin mitkä materiaalit ovat parhaita 15 ominaisuuden suhteen. Paperi/kartonki rankattiin parhaaksi materiaaliksi 10 ominaisuudessa. Näitä olivat mm. kompostoitavuus kotona (76 %), paras ympäristön kannalta (55 %) ja helpoiten kierrätettävä (49 %).

Kuluttajilla on suunnilleen oikea käsitys materiaalien kierrätyksen asteesta. Eurostatin vuoden 2020 tilaston mukaan korkein kierrätysaste oli paperipohjaisilla materiaaleilla (82 %), kun lasilla ja metallilla kierrätysaste oli 76 % ja muovilla vain 38 %.

Paperi on vahva vaihtoehto esimerkiksi kauppakasseissa. Kuluttajien mielestä paperikassi on paras kompostoitavuudessa ja kierrätettävyydessä.

Lue lisää tutkimuksesta.

Array
Share: