Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Lemmikkien ruokapakkauksiin paperivaihtoehtoja

9.11.2023 10:34Uutiset » Pakkaukset
UPM Specialty Papers tarjoaa lemmikkien ruokiin PFAS-vapaita pakkausmateriaaleja. Kuva: UPM.

Lemmikeille tarjottavan ruoan on oltava myrkytöntä eikä ruokapakkauksestakaan saisi irrota myrkyllisiä aineita. UPM Specialty Papers on kehittänyt lemmikkiruokien tavallisten muovisten pakkausten vaihtoehdoksi paperipakkauksia, jotka eivät sisällä lainkaan PFAS-kemikaaleja.

PFAS-kemikaalien käytön pakkausmateriaaleissa odotetaan tulevan kielletyksi, kun EU:n uusi pakkaus- ja jäteasetus PPWR tulee voimaan. UPM ennakoi tätä tarjoamalla näistä kemikaaleista vapaita materiaaleja.

– Tuemme pakkausten valmistajia tässä muutoksessa. UPM:n barrieeripapereiden avulla voidaan saavuttaa erinomainen rasvan kesto ilman PFAS-kemikaaleja, sanoo Kalle Luomi, Senior Manager, Product Stewardship, UPM Specialty Papers.

UPM tarjoaa lemmikkiruokiin laajaa pakkauspaperien valikoimaa. Yksi vaihtoehto on UPM Asendo Pro -paperi, jossa yhdistyvät kierrätettävyys, rasvankesto ja hyvät painatusominaisuudet.

Uusia vaihtoehtoja lemmikkien ruokapakkauksiin on kehittänyt myös ProAmpac, jonka PRO-EVO Recyclable on paperista tehty monikerroksinen säkkipakkaus. Siinä ei ole käytetty PFAS-kemikaaleja. Pakkauksesta on myös suurta kosteutta kestävä versio.

Myös lemmikkien muovista tehdyissä pakkauksissa on uusia vaihtoehtoja. Sabic on lanseerannut sertifioidusta kierrätetystä polypropeenista tehdyn pussipakkauksin kissojen ruuille. Mondi on kehittänyt Fressnapfin kanssa kierrätettävän mono-PE materiaalista tehdyn muovipakkauksen. Myös Coveris on kehittänyt mono-PE säkkipakkauksen lemmikkien ruokiin.

Array
Share: