Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kartonki yleistyy pesupainepakkauksissa

24.1.2024 09:27Uutiset » Pakkaukset
Orkla tarjoaa nyt pesuaineita kartonkipakkauksissa. Kuva: Orkla Care Finland.

Kodin pesuaineita myydään tavallisesti muovista tehdyissä pakkauksissa. Kartonki yleistyy kuitenkin pakkausmateriaalina myös näissä tuotteissa. Suomessa Orkla on laajentanut kartonkipakkausten valikoimaansa tiskiainepakkauksella.

Orkla Care Finlandin talven uutuuksia on Joutsenmerkitty Lumme-käsitiskiaine kartonkisessa täyttöpakkauksessa. CarbonNeutral-sertifioitu kartonkinen täyttöpakkaus säästää Orklan mukaan muovin kulutusta 82 % ja on ensimmäinen laatuaan käsitiskiaineissa Suomen markkinoilla.

Orkla lanseerasi Lumme-tuotesarjansa ensimmäiset hiilineutraalit kartonkipakkaukset tammikuussa 2022. Hiilineutraali kartonkipakkaus säästää 90 % muovia tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna. Lumme-pesuaineet ja kartonkipakkaus valmistetaan Norjassa Skin tehtaalla, joka saa energiansa täysin uusiutuvista lähteistä. Uuden pakkauksen kehitystyö aloitettiin tehtaalla jo 2019.

Nestekartonkipakkauksissa ei voida kokonaan luopua muovista, vaan niissä on oltava suljettava korkki ja muovikalvo sisäpinnalla. Uusissa pakkauksissa muovin lähde on kuitenkin entistä vastuullisempi biomuovi, joka valmistetaan pohjoismaisen puuteollisuuden ylijäämästä.

Nestepakkauskartongin tekijä Elopak on lanseerannut kartonkipakkauksia pesuaineille. Esimerkiksi alkoholittomia Paperdent-suuvesiä myydään nyt pienissä kartonkipakkauksissa.

Britanniassa kauppaketju Sainsbury on tuonut markkinoille omat pyykinpesuaineensa kartonkipakkauksissa.

Array
Share: