Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Jäätelölle uusi ympäristöä säästävä pakkaus

13.12.2023 16:30Uutiset » Pakkaukset
Metsä Boardin uuden jäätelöpakkauksen mallikappaleita. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board on kehittänyt yhdessä kolmen yrityksen kanssa uuden, entistä ympäristöystävällisemmän pakkauksen jäätelötuuteille. Projektissa optimoitiin pakkausmateriaalia, käytettävyyttä, värien määrää ja pakkauksen painoa.

Pakasteiden kartonkipakkauksissa käytetään tavallisesti kierrätettyä kartonkia ja spottiväripainamista. Projektissa haluttiin löytää uusia vaihtoehtoja käyttämällä tarkkaan valikoitua kevyttä alkuperäistä kuitua sekä fleksopainamista.

Materiaaliksi päälle valittiin Metsä Boardin kaksoispäällystetty valkoinen kraftlineri. Sisäpuolella oli päällystämätöntä kraftlineriä. Materiaalit ovat elintarviketurvallisia ja helposti kierrätettäviä tai kompostoitavia.

Pakkauksen suunnitteli Futupack siten että muovia ei tarvita ja pakkaus on helppo avata. Erityistä huomiota kiinnitettiin värin määrän vähentämiseen siten että ulkoasu pysyy laadukkaana. Painomenetelmäksi valikoitui prosessipainaminen.

Pakkauksen painoi Adara Pakkaus, joka käytti työssä 64 lpcm ECG-painamista. Painolaatat toimitti Marvaco. Värit olivat Siegwerkin vesipohjaisia värejä. Paintyössä pystyttiin Adaran mukaan vähentämään värien käyttöä, yksinkertaistamaan logistiikkaa ja lisäämään sekä joustavuutta että tehokkuutta.

Array
Share: