Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäeltä kolme uutta joustopakkausratkaisua

27.4.2023 13:59Uutiset » Pakkaukset
Huhtamäki on kehittänyt keveitä blueloop-joustopakkauksia monomateriaaleista. Kuva: Huhtamäki Intia.

Huhtamäki kertoo kehittäneensä uraauurtavia monomateriaaliratkaisuja joustopakkauksiin. Tällä viikolla Huhtamäki tuo tiedotteen mukaan markkinoille kolme ainutlaatuista kestävän kehityksen mukaista joustopakkausratkaisua.  Ne on valmistettu PE- tai PP- muovista ja paperista.

Huhtamäen uudet innovaatiot kattavat monomateriaalista valmistetut ja vaativimpiinkin käyttötarkoituksiin soveltuvat joustopakkaukset kolmessa eri materiaaliratkaisussa: paperi, PE (polyeteeni) ja sterilisointiin soveltuva PP (polypropeeni). PE:n monomateriaaliosuus on jopa 95 prosenttia ja paperin sekä PP:n vähintään 90 prosenttia. Uudet ratkaisut ovat siten ainutlaatuisia. Pakkausten suoja- ja tiiveysominaisuuksissa, kierrätettävyydessä tai kohtuuhintaisuudessa ole tehty kompromisseja. Käytetyn materiaalin määrä on painettu minimiin, jotta resurssien käyttö olisi tehokkaampaa.

– Olemme ylittäneet aiemmin tunnettujen mahdollisuuksien rajat joustopakkausteknologiassa ja asettaneet koko toimialan monomateriaaliratkaisuille uudet standardit. Uudet blueloopTM-innovaatiomme ovat kierrätettäviä, mutta eivät silti tingi pakkauksen suojausominaisuuksista tai kustannustehokkuudesta. Kokonaisuus on täysin ainutlaatuinen markkinoilla, kertoo Huhtamäen Flexible Packaging -segmentin johtaja Marco Hilty.

Huhtamäki on tehnyt investointeja uusiin tuotantoteknologioihin kautta koko tuotantoverkostonsa, ja rakentanut siten uusille innovaatioille globaalia toimituskapasiteettia.

– Tiimimme ympäri maailman ovat tehneet töitä tehdäkseen mahdottomasta mahdollista. Olemme kehittäneet aiemmin monimutkaisina tunnetuista pakkausrakenteista yksinkertaisia käyttämällä vähemmän materiaaleja, emmekä enää tarvitse alumiinista tai vastaavista materiaaleista tehtyjä suojakerroksia pakkauksen rakenteessa. Läpimurtomme tukevat kiertotaloutta lisäämällä pakkausten kierrätettävyyttä ja tätä kautta materiaalin arvoa, Hilty sanoo.

Näihin innovaatioihin voi tutustua Interpack 2023 -messuilla Düsseldorfissa.

Share: