Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fredmanilta iso uudistus suodatinpussituotteeseen

21.3.2023 15:41Uutiset » Pakkaukset
Vasemmalla nykyinen pakkaus, jonka ikkuna on biomuovia. Oikealla on uusi ikkunaton pakkaus. Kuva: Fredman.

Fredman uudistaa suodatinpussien materiaalia ja sen pakkausta. Suodatinpussien paperi vaihtuu FSC-sertifioiduksi materiaaliksi. Kartonkipakkauksessa ikkuna korvataan kuvalla, jolloin päästään eroon isosta määrästä muovia.

Fredman on ainoa suodatinpussien valmistaja Suomessa. Yritys valmistaa Rauman tehtaallaan vuosittain yli 440 miljoonaa suodatinpussia. Nyt paperi vaihtuu FSC-sertifioiduksi materiaaliksi. FSC on kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, joka kertoo kestävästä metsänhoidosta ja materiaalit tulevat vastuullisesti hoidetuista metsistä. Paperiuudistus ei tiedotteen mukaan lähtökohtaisesti nosta suodatinpussien hintaa eikä vaikuta kahvin makuun.

Fredman uudistaa myös suodatinpussien kartonkipakkaukset. Historiaan jää pakkauksen biomuovista valmistettu ikkuna. Aikoinaan kahvinautiskelijat toivoivat pakettiin ikkunaa, josta näkee suodatinpussin värin. Nyt muovi-ikkunasta luovutaan ja se korvataan suodatinpussin kuvalla. Näin poistuu merkittävä määrä tarpeetonta muovia ja kierrätetty pakkausmateriaali on laadukkaampaa.

– Kaikki muovit eivät vähäisinä määrinä sotke kierrätysprosessia, mutta toiset voivat tukkia sen etenkin, jos määrät ovat suuria. Toteutamme pakkausuudistuksen portaittain hävikin välttämiseksi. Ensimmäisenä muoviset ikkunat poistetaan pienemmästä suodatinpussista eli pakkauskoosta 102. Yleisimmin kotitalouksissa käytetty 1×4-suodatinpussin pakkaus uudistuu seuraavaksi, sanoo Fredmanin liiketoimintajohtaja Peter Nyman.

Array
Share: