Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Euroopan suurin kartonkikone käyntiin Husumissa

23.11.2023 08:00Uutiset » Pakkaukset
Valmiita kartonkirullia Husumin tehtaalla. Kuva: Metsä Board/Jukka Nuutinen Studio Zoomi.

Taivekartongin tuotantokapasiteetin laajennushanke on saatu päätökseen Metsä Boardin Husumin integroidulla sellu- ja kartonkitehtaalla Ruotsissa. Husumin uusi BM1 on Euroopan suurin ja nykyaikaisin kartonkikone, jolla tehdään kevyttä mutta lujaa pakkauskartonkia.

Kartonkikone 1:n (BM1) modernisoinnin myötä taivekartongin (FBB) vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvaa Husumissa 200 000 tonnilla 600 000 tonniin. Tämä vahvistaa Metsä Boardin tiedotteen mukaan entisestään yhtiön asemaa Euroopan johtavana taivekartongin toimittajana.

Taivekartonkikapasiteetin kasvattamisella vastataan uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen pakkausmateriaalien kasvavaan kysyntään. Husumin BM1-tuotantolinjalla valmistetaan taivekartonkia, joka on kevyttä lujuusominaisuuksista tinkimättä, mikä säästää raaka-aineiden käyttöä ja auttaa pienentämään pakkausten hiilijalanjälkeä.

Lisäkapasiteetti suunnataan pääasiassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille, joilla Metsä Boardin kartonkien kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan.

Husum BM1 valmistaa korkealuokkaisia kevyitä taivekartonkeja, joiden neliöpainoalue on 175-355 g/m2. Kartonkeja käytetään maailmanlaajuisesti kuluttajapakkauksiin kuten esimerkiksi kuivaruuan ja pakasteiden, suklaan, makeisten, lääke- ja terveydenhuoltotuotteiden sekä kosmetiikan pakkauksiin, tarjoilupakkauksiin sekä graafisiin sovelluksiin.

Husumin kartonkia käytetään esimerkiksi kuivaruuan pakkauksissa. Kuva: Metsä Board/Jukka Koskinen.
Array
Share: