Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Artesaaniginille jäätävän hyvä pakkaus

2.10.2023 08:25Uutiset » Pakkaukset
Vaikuttavasta ulkonäöstä ja tuntumasta huolimatta ginipakkaus on helposti kierrätettävissä. Kuva: Metsä Board.

Pienpanimo ja tislaamo 1000 Lakes on tehnyt artesaaniginilleen myyntipakkauksen, joka tuo mieleen jäälohkareen. Pakkauksen toteuttivat yhtiölle Metsä Board ja painotalo Markprint.

Pakkauksen uusi erottuva ilme tehtiin yhteistyössä Metsä Boardin pakkaussuunnittelupalveluiden kanssa Äänekosken osaamiskeskuksessa. Tavoitteena oli tiedotteen mukaan luoda pakkaus, joka näyttää hyvältä, erottuu edukseen ja tuntuu käsissä erilaiselta, mutta sopii myös brändin arvoihin.

Pakkauksen sisällä oleva juoma valmistetaan suomalaisesta lähdevedestä, mikä innoitti suunnittelija Marko Leiviskän ideoimaan pakkaukselle uuden innovatiivisen ulkoasun, jossa pullo näyttäisi ikään kuin jäälohkareen sisälle jäätyneeltä.

– Vähittäismyyntipakkauksen tarkoitus ei ole vain suojata sisällä olevaa tuotetta, vaan kertoa siitä tarinaa. Sen on erotuttava, mutta myös edustettava brändin arvoja. Halusimme luoda pakkauksen, joka sopii yhteen sen sisällä olevan tuotteen ainesosien kanssa. Pakkauksen, jota on mielenkiintoista katsoa ja koskettaa: kokemuksen molemmille aisteille, Leiviskä sanoo.

Materiaaliksi valittiin Metsä Boardin Kyron tehtaalla valmistettu päällystetty valkaistu taivekartonki (Metsä Board Prime FBB Bright), koska se on kevyttä ja helposti kierrätettävää, mutta lujaa ja se sopii hyvin erikoisen ulkoasun painamiseen.

Painatus toteutettiin Markprintissä, joka on erikoistunut UV-painatukseen. Visuaalinen jäälohkovaikutelma saatiin aikaan useilla eri painatuksilla, jotka tehtiin UV-painatuksella hopeiselle PET-laminoidulle kartongille. Jäisen ilmeen aikaansaamiseksi käytettiin valkoista pohjapainatusta, sen päälle CMYK-värejä ja kaksi kerrosta valkoista pistepainatusta. Huurteinen tuntuma saavutettiin struktuurilakkauksella.

Array
Share: