Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Adaran burger-laatikko voitti FTA Awards -kilpailussa

19.4.2023 07:40Uutiset » Pakkaukset
Voittaneessa hampurilaislaatikossa on lähes kolmiulotteinen efektipainatus. Kuva: Adara.

Adara Pakkaus Oy voitti oman sarjansa FTA Awards -kilpailussa Yhdysvalloissa. Fleksopainamisen kilpailun palkinto tuli upeasti painetusta hampurilaislaatikosta, joka oli tehty Social Burger Jointille. Laatikko on painettu Adaran uudella vuonna 2022 käyttöön otetulla painokoneella.

FTA Awards on maailman vanhin, suurin sekä arvostetuin alan painatuskilpailu. Kilpailussa arvostellaan työn laatu, toteutus sekä vaativuus. Adara osallistui laatikolla Combined Corrugated -kategoriaan ja voitti sen pääpalkinnon, eli Best Of Show -palkinnon.

Laatikko on Linkedin-tiedotteen mukaan painettu Adaran uudella 2022 käyttöön otetulla painokoneella. Painotyön linjaluku on 62 l/cm, joka on poikkeuksellisen korkea linjaluku fleksopainetussa aaltopahvilaatikossa. Kohdennettu kiilto on toteutettu soft touch- ja kiiltolakan kombinaatiolla, jonka lopputuloksena saadaan erittäin vahva kontrasti kiiltolakatun burgerin, ranskalaisten sekä tumman soft touch -lakatun taustan välille.

Lopputuloksena on lähes kolmiulotteinen efektipainatus. Laatikko on valmistettu kokonaan kierrätyskuidusta. Pakkauksen prepress-työn teki Marvaco.

Suomeen myös vastuullisuuspalkinto

Kilpailussa jaettiin myös Sustainability Excellence -palkinto vastuulliseen pakkausten painamiseen sitoutumisesta. Palkinnon saivat RKW Finland Oy yhdessä Marvacon kanssa sekä Sun Chemical Corp.  RKW/Marvaco palkittiin EGP-painatussovelluksesta, joka säästää värejä ja lyhentää kuntoon laiton aikaa. Sun Chemical palkittiin monoweb-laminaattirakenteesta, joka säästää laminoinnissa materiaaleja, aikaa ja kalvon painoa.

Array
Share: