Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Hiilijalanjälkilaskuri ClimateCalc uudistui

17.10.2023 07:52Uutiset » Ohjelmistot

Graafisen alan käyttämä ClimateCalc-hiilijalanjälkilaskuri on uudistunut. Syyskuussa nykyinen, 10 vuotta käytössä ollut versio korvautui uudella ClimateCalc 2.0:lla. Uudistus on parantanut laskurin toiminnallisuutta, turvallisuutta ja käyttäjäkokemusta.

ClimateCalc on painotalon ja yksittäisen painotuotteen hiilijalanjäljen laskentaan tarkoitettu verkkopohjainen työkalu. Laskurin takana on ClimateCalc-konsortio, jonka taustalla on joukko eurooppalaisia graafisen alan toimialajärjestöjä. Graafinen Teollisuus ry on mukana konsortiossa. Syyskuussa 2023 julkaistiin uudistunut ja entistä monipuolisempi ClimateCalc 2.0, ja vuoden 2023 aikana on tarkoitus julkaista suomenkielinen laskuri.

Painotuotteen hiilijalanjäljen laskemisessa tarvitaan tietoja painotalosta, sen tuotannosta sekä käytetyistä raaka-aineista. Painotyökohtainen hiilijalanjälki voidaan laskea vasta sen jälkeen, kun painotalon hiilijalanjälki on laskettu ja laskenta auditoitu.

Yritykset, jotka ottavat ClimateCalc-laskurin käyttöönsä, voivat painaa painotöihinsä ClimateCalc-merkin, joka sisältää painotalolle myönnetyn sertifikaatin numeron. Merkin avulla asiakas voi varmistaa, että painotalolla on voimassa oleva sertifikaatti.

Array
Share: