Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Autoteippauksiin suunnitteluohjelma Spandexilta

28.2.2024 08:49Uutiset » Ohjelmistot
Zeno-suunnitteluohjelman avulla voi näyttää auton omistajalle nopeasti, miltä ajoneuvo tulee näyttämään teipattuna. Kuva: Spandex.

Spandex on lanseerannut autoteippausten 3D-visualisointiin uudenlaisen helppokäyttöisen suunnitteluohjelmiston Zenon. Spandex jälleenmyy Zenoa yksinoikeudella Euroopassa ja Australiassa.

Zeno on tilauspohjainen ohjelmisto, joka auttaa autoteippauksia toteuttavia ammattilaisia luomaan ja visualisoimaan korkealaatuisia ja realistisen näköisiä auto- ja yliteippauksia entistä nopeammin ilman monimutkaisten kuvankäsittelyohjelmien käyttöä. Työkalu on helppokäyttöinen, eikä sen käyttö vaadi aiempaa suunnittelu- tai teknistä osaamista. Käyttäjät vain valitsevat automallin, tarramateriaalin ja värin, ja Zeno luo välittömästi ajoneuvosta 3D-prototyypin, jota voidaan tarkastella useista eri suunnista. Sen jälkeen se voidaan sijoittaa seitsemään erilaiseen simuloituun ympäristöön, jotta voidaan testata, miltä autoteippaus tulee näyttämään ja miten varjot, pinnan kiilto ja valon heijastukset näkyvät tarramateriaalissa.

Käyttäjä voi valita Zenossa Spandexin edustamien tarravalmistajien tarramateriaalit eli Avery Dennisonin ja 3M:n yliteippaustarrat eri väreissä. Lisäksi valittavana on yli 600 ajoneuvomallia. Zeno sisältää myös Design Studion, johon käyttäjät voivat ladata omia kuviaan tai valita valmiin vektorikuvan yli tuhannen vaihtoehdon joukosta.

Zenon avulla voi näyttää auton omistajalle nopeasti, miltä ajoneuvo tulee näyttämään teipattuna. Valmis suunnitelma voidaan renderöidä ja ladata Zenosta myös interaktiivisena 360°-kuvana, videoina tai valokuvina.

Share: