Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricohin järeä digipainokone tulossa markkinoille

28.9.2023 14:37Uutiset » Laitteet
Uusi Ricoh Pro Z75 on B2-koon digitaalinen arkkipainokone. Kuva: Ricoh.

Ricoh on saanut valmiiksi vuoden 2020 lopussa ensi kertaa julkistetun järeän digipainokoneen. Ricoh Pro Z75 on B2-koon arkkipainokone, joka kilpailee suoraan offsetpainokoneiden kanssa. Kone toimii mustesuihkutekniikalla ja sillä voi painaa automaattisesti kaksipuoleisesti 4 500 arkkia tunnissa.

Pro Z75 esiteltiin viime vuonna ensi kertaa Japanissa Igas-messuilla. Nyt koneen beta-testit on tehty ja koneen julkistusta odotetaan Ricohin asiakastilaisuudessa Britanniassa lokakuun alussa. Koneesta kerrotaan jo myös verkossa.

Koneella pystytään painamaan päällystetyille ja päällystämättömille offsetpapereille ja inkjet-papereille ilman esikäsittelyä. Paperin grammapainot voivat olla 60–400. Resoluutio on 1200 x 1200 dpi. Painovärit ovat vesipohjaisia pigmenttivärejä. Kuivausjärjestelmiä on kaksi.

Ricohin mukaan uusi kone tarjoaa asiakkaille offsetin laadun, inkjetin edullisuuden ja digipainamisen helppouden. Tuotannon volyymin kerrotaan olevan jopa 1,7 miljoonaa B2 kuvaa kuukaudessa. Koneessa käytetään Fieryn front end -järjestelmää. Koneelle sopivia tuotteita ovat esimerkiksi julisteet, pienet pakkaussarjat, personoidut kuvastot ja suoramarkkinointimateriaalit.

Share: