Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Mimakilta uusi nopea sublimaatiotulostin

6.6.2023 17:22Uutiset » Laitteet
Uusi tekstiilitulostin Tiger600-1800TS on rullalta rullalle tulostava inkjet-tulostin. Kuva: Mimaki.

Mimaki esittelee kesäkuussa ITMA-messuilla kaikkein nopeimman sublimaatiotulostimensa sekä kaksi muuta innovaatiota. Uusi Tiger600-1800TS on rullalta rullalle tulostava inkjet-tulostin, joka on tiedotteen mukaan suunniteltu kiihdyttämään tekstiiliteollisuuden siirtymistä analogisesta digitaaliseen tekniikkaan.

Uuden sublimaatiotulostimen nopeus on 550 neliömetriä tunnissa, mikä on 143 % enemmän kuin aikaisemman mallin. Nopeuden kasvu johtuu Mimakin mukaan uudistetusta tulostuspäästä ja kuvanlaadun parantamisen tekniikoista. Tulostimen koko on vain puolet aikaisemmasta mallista. Nyt paperin syöttö ja kelaus sijaitsevat koneen takana.

Mimakin mukaan digitaalinen tekstiilien tulostaminen vähentää monin tavoin ympäristökuormaa. Uutta ympäristöhyötyä saadaan laitteen MLSb510-värien Bluesign-sertifikaatista, joka on tulossa kesäkuussa.

Mimaki esittelee tekstiilialan ITMA-messuilla myös uuden tekstiilien pigmentti-siirtokuvan tulostusjärjestelmän, joka vähentää veden käytön minimiin ja yksinkertaistaa tuotantoprosessia. Toinen uutuus on neo-kromaattinen prosessi värjättyjen polyesteritekstiilien värien poistoon.

Array
Share: