Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Mimakilta ensimmäinen DTF-tulostin

23.2.2023 10:17Uutiset » Laitteet
DTF-tulostimia käytetään erityisesti t-paitojen ja huppareiden koristelussa. Kuva: Mimaki.

Suoraan kalvolle tulostavien DTF-tulostimien suosio kasvaa tekstiilien tulostamisessa. Nyt myös Mimaki lanseeraa ensimmäisen DTF-tulostimensa, joka tulee markkinoille toukokuussa. Mimakin mukaan uusi tulostin vastaa luotettavan ja vakaan tekniikan tarpeeseen markkinoilla.

Uudessa TxF150-75 -tulostimessa käytetään lämpöön perustuvaa siirtokuvatekniikkaa. Tulostin perustuu teknisesti Mimakin 150-sarjan tulostimiin. Mimakin mukaan uusi tulostin vastaa luotettavan ja vakaan tekniikan tarpeeseen markkinoilla.

– Näimme että markkinoilla oli paljon kysymyksiä DTF-laitteiden vakaudesta ja luotettavuudesta ja uskomme että meillä on hyvä ratkaisu niihin, kertoi tuotepäällikkö Mark Sollman Mimakin lehdistötilaisuudessa.

Laitteessa on sisäänrakennettu värien kiertojärjestelmä sekä tyhjiöpakattu värikasetti. Siinä käytetään Mimakin Core-tekniikkaa, johon kuuluu suuttimien tarkastus ja puhdistus. Näiden tekijöiden avulla tulostus tapahtuu tehokkaasti mahdollisimman vähällä operoinnilla. Tulostettava materiaali voi olla polyesteriä, puuvillaa tai nähden yhdistelmä.

Tulostimessa käytetään Mimakin omia vesipohjaisia PHT50-pigmenttivärjejä, jotka ovat Oeko-Tex Eco Passport sertifioituja. Laitteen mukana tulee Mimakin RasterLink7 RIP -ohjelmisto. Mimaki ei toimita DTF-tulostuksessa tarvittavia muita laitteita kuten kuumaliimapulverin levittäjää, kuivaajaa ja lämpöprässiä.

Uudessa TxF150-75 -tulostimessa käytetään lämpöön perustuvaa siirtokuvatekniikkaa. Kuva: Mimaki.
Array
Share: