Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Landan nanopainokoneet yleistyvät

15.12.2023 11:19Uutiset » Laitteet
Landan nanopainokone S10. Kuva: Landa.

Landan kehittämän digitaalisen nanopainotekniikan käyttö laajentuu vähitellen. Yritys on juuri julkistanut kolmen nanopainokoneen toimitukset eri puolille maailmaa. Landa on tänä vuonna toimittanut ainakin seitsemän B1-koon S10-sarjojen painokonetta.

Landa toimitti tiedotteiden mukaan 7 painokonetta myös vuonna 2022. Koneita käytetään eniten pakkauspainamisessa, mutta myös suoramarkkinointia tuottavat painotalot ja kirjoja painavat yritykset ovat tilanneet Landan nanopainokoneita.

Joulukuussa julkistetuista kaupoista yksi on tehty Saksaan. Suoramarkkinointiin erikoistunut WIRTZ Druck on tilannut Landa S10P -painokoneen. Uudella painokoneella on tarkoitus korvata kaikki offset- ja digipainokoneet yhtiön Dattelnin tuotantolaitoksessa. Tavoitteena on myös parantaa tuottavuutta painamalla 6 500 arkkia tunnissa täydellisellä värien vastaavuudella.

Britannian suurin online-painotalo BlueTree Group on tilannut toisen Landa S10P -painokoneen. Sillä on tarkoitus laajentaa toimintaa luksus- ja layflat-kirjojen tuotannossa sekä myös vihkojen teossa. Nämä ovat nopeimmin kasvavia alueita yrityksen tuotannossa. Investointi on osa Bluetreen viiden miljoonan punnan investointiohjelmaa kirjojen painamisen yksikössä. Uusi seitsenvärinen kone tullaan yhdistämään yhteiseen työnkulkuun aikaisemman koneen kanssa.

Tšekkiläinen Model Group hankkii ensimmäisen Landa S10 -painokoneen tuotantolaitokseensa Tšekissä. Sitä tullaan käyttämään pakkausten painamisessa. Kone avaa tiedotteen mukaan myös uusia mahdollisuuksia nopeaan JIT-tuotantoon, jossa käytetään muuttuvaa dataa.

Array
Share: