Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Heidelbergiltä uuden sukupolven digipainokoneita

29.9.2023 08:23Uutiset » Laitteet
Uusi Versafire LP digipainokone sopii Heidelbergin mukaan suurien volyymien tai lukuisten pienten töiden tehokkaaseen painamiseen. Kuva: Heidelberg.

Painokonevalmistaja Heidelberg on julkistanut uudet Versafire-digipainokoneet, jotka korvaavat entiset mallit. Ricohin valmistamat koneet on integroitu samaan automaation mahdollistavaan tuotantoprosessiin offsetpainokoneiden kanssa Heidelbergin Prinect-ripin avulla.

Heidelberg on tehnyt pitkään yhteistyötä Ricohin kanssa digipainokoneissa. Heidelbergin uusi malli Versafire LP perustuu Ricohin Pro C9500 -laitteeseen. Sen nopeus on 4 500 A3-sivua tai 8 100 A4-sivua tunnissa. Kuukausivolyymi on maksimissaan noin 1,3 miljoonaa A3 arkkia. Koneessa käytetään neljää väriä ja resoluutio on korkea 2400 x 4800 dpi.

Toinen uusi malli Versafire LV perustuu Ricoh Pro C7500 -laitteeseen ja siinä on viides väriasema, jossa voidaan käyttää 7 erilaista spottiväriä. Koneen nopeus 3 180 A3 sivua tai 5 700 A4 -sivua tunnissa. Resoluutio on sama kuin LP-koneessa.

Koneet kytketään painotalon tuotantoprosessiin uudistetulla Prinect Digital Frontend (DFE) -ohjelmistolla, joka on räätälöity palvelemaan offsetpainajan digipainamisen tarpeita.

– Integroitu ratkaisumme on tarpeellinen kaikille niille, jotka haluavat yhdistää offset- ja digipainamista ja käyttää niitä yhdessä tehokkaasti, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Ludwin Monz.

Array
Share: