Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Heidelbergilta fleksokone kartongin painamiseen

10.5.2023 17:24Uutiset » Laitteet
Heidelbergin mukaan Boardmaster on markkinoiden nopein fleksopainokone kartongin painamiseen. Kuva: Heidelberg/ Phillip Wolf – Punktlicht.

Heidelberg on esitellyt uuden Boardmaster-fleksopainokoneen, jolla voi painaa taivekartonkia suurella nopeudella 600 metriä minuutissa. Kone kaksinkertaistaa tiedotteen mukaan pakkauspainamisen tuottavuuden. Kone esiteltiin ensimmäistä kertaa Interpack-messuilla.

Koneen käytettävyysaste on 90 %, mikä on selvästi korkeampi kuin fleksopainokoneissa yleensä. Koneen jokaisessa painolinjassa on kaksi painoyksikköä. Toisella voidaan painaa samalla kun toista valmistellaan painamiseen.

Koneen nopeus 600 metriä minuutissa vastaa 148 senttimetrin levyisinä painoarkkeina noin 38 000 arkkia. Painettavien materiaalien grammapainot voivat olla välillä 70-800. Koneella voidaan painaa kartonkia neljä leveydellä: 850, 1000, 1400 ja 1650 millimetriä. Inline-viimeistelyyn yhdistettynä nopeus putoaa 350 metriin minuutissa. Koneessa käytetään vesipohjaisia värejä ja kuivatus tapahtuu kuumalla ilmalla, jota kierrätetään.

Heidelberg kertoo kehittäneensä konetta neljä vuotta asiakkaita kuunnelleen. Asiakkaat ovat halunneet kustannussäästöjä, kestävyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Koneessa käytetään Heidelbergin Push-to-stop-tekniikkaa, joka vähentää painajien koulutustarvetta.

Heidelbergin mukaan nyt noin 15 % pakkausten kartongista painetaan fleksolla, ja markkina kasvaa keskimäärin 2,4 % vuodessa. Siksi yhtiö haluaa tulla markkinoille ja sen nopeimmalla koneella.

Array
Share: