Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Canon panostaa lisää pakkauspainamiseen

27.3.2024 08:00Uutiset » Laitteet
Drupa-messuilla esitellään Canonin uusi etikettipainokone LabelStream LS2000. Kuva: Canon.

Canon on esitellyt Drupa-messujen uusia tuotteitaan, joista moni tähtää pakkauspainamiseen. Canon esittelee mm. konseptina digitaalisen single-pass arkkipainokoneen, joka painaa aaltopahvia inkjetillä 4-7 vesipohjaisella värillä.

Pre-Drupa tilaisuudessa tämän tulossa olevan koneen kerrottiin olevan 1,7 metriä leveä ja painavan aaltopahvia 8 000 neliömetriä tunnissa. Canon kertoi myös tutkivansa tekniikkansa käyttämistä laajemmin taivekartongin painamisen markkinoilla. Canon osti vuonna 2022 Edale-yrityksen, jonka kartonkipainotekniikkaa on esillä messuilla.

Etikettimarkkinoilla Canonilla on jo useita laitteita. Messuilla esitellään uusi etikettipainokone LabelStream LS2000. Siinä käytetään vesipohjaisia elintarviketurvallisia värejä. Kone on 340 mm leveä, painaa CMYK-väreillä ja valkoisella, parhaimmillaan 40 metriä minuutissa.

Canon tulee myös esittelemään messuilla, miten lyhyissä sarjoissa voidaan perinteinen laminointi hoitaa myös Arizona-tasotulostimella ja käyttämällä UVgel-värejä. Canon lanseeraa myös uuden version ohjelmasta, jonka avulla voidaan tuottaa 4 mm korkeita kohopainatuksia Arizona-laitteilla.

Vankka asema rulla-inkkareissa

Canon sanoo olevansa globaali markkinajohtaja nopeissa rullasyötteisissä inkjet-painokoneissa. Niitä on asennettu jo 2 000 ja laitevalikoimaan tulee lisäyksiä Drupassa. Siellä esitellään kaksi uutta ProStream 2000 -sarjan painokonetta. Niiden leveys on 558 mm ja nopeus 80 tai 133 metriä minuutissa. Sarjan uusi lippulaiva tulee olemaan 160 metriä minuutissa painava ProStream 3160.

ColorStream 8000 -sarjaan tulee uusi nopeampi kone, joka painaa 200 metriä minuutissa. Kone esitellään varustettuna Hunklerin inline-viimeistelyllä värillisten kirjojen painamista varten.

Array
Share: