Vituttiko kun tuli kenkää – kysyi psykologi

29.10.2015Kirjoittaja: Kimmo Peränen

Työuraan tuli pieni breikki. Tuli kenkää. Sen verran objektiivinen olen, ettei tilanne tullut niin sanotusti puun takaa. Markkinoinnista on helppo säästää. Niinhän kaikki asiakasyrityksemmekin tekevät. Järkeä tai ei.

Nykyiseen toimeen hakiessa kuvioon kuului business coaching -haastattelun lisäksi myös kokopäiväinen psykologinen testaus. Psykologi heitti otsikon kysymyksen ja kai vähän yllättyi vastauksestani; ei nimittäin vituttanut. Oli nimittäin hieman eriävä näkemys siitä mihin suuntaan aiemmin edustamaani yritystä olisi pitänyt kehittää. Vaikka sinänsä nautin kyllä työstäni. Ja korostan, että ei jäänyt katkeruutta edellistä työnantajaa kohtaan. Maailma ei ole mustavalkoinen, ennemminkin on kyse harmaan sävyistä.

”Kai se vähän vitutti?” jatkoi psykologi. Mietin hetken ja vastasin rehellisesti – ”Kai se vuorokauden verran vitutti. ” Sitten sitä jo ajattelin ihan oman luonteeni mukaisesti; ei muuta kuin eteenpäin – uutta ja parempaa kohti. Sitä on tupannut enemminkin ajattelemaan, että ”elämä on sarja tapahtumia, jotka pitää vaan kääntää edukseen”. Homma on pitkälti omissa käsissä. Niin nytkin.

Kesä meni sitten väkisinkin kotona olleiden rästihommien parissa. Oma rakas äiti kun opetti minut tekemään töitä jo pikkupoikana ja totisesti töitä on tehty siitä lähtien, opiskeluajat mukaan lukien. Kiitos vaan äidille! Mutta pakko myöntää että tämä pakollinen vapaa ja sen mukanaan tuoma vaihtelu oli yllättäen aivan mieletön nautinto! Teki todella hyvää! Yhtäkkiä sitä huomasi kukkien kukkivan ja kaikkea muuta mukamas kummallista, jonka ohi oli aiemmin viilettänyt tuhatta ja sataa.

Ajat on kovat. Se on selvä. Haastaisin kuitenkin kaikki pysähtymään ja miettimään hetken. Niin kauan kuin on terveyttä ja omilla rakkailla hyvä olla, kaikki on hyvin. Kaikki muu on bonusta. Elämä on tässä ja nyt. Elastisen (Kimmo Laihon) sanoin: ”Katse eteen ja suupielet ylöspäin – tee vastoinkäymisistä voimaa”. Ei kai sitä Kimmoksi muulla asenteella pääsisikään… 😉

Kirjoittaja on tuore Kopio Niini Oy:n myyntijohtaja ja Suomen Markkinointiliiton MARK ry:n printtiryhmän puheenjohtaja.

Share: