Nopeampia koneita ja entistä luovempia osaajia

15.10.2018Kirjoittaja: Sami Pulkkinen

Painoalan tulevaisuutta on mahdotonta ennustaa kristallipallosta, mutta yksi asia on ainakin varmaa: Konekannalla tulee jatkossakin olemaan valtava merkitys. Tulostimet kehittyvät jo nyt pikavauhdilla. Laitevalmistajien valikoimissa on koko ajan nopeampia ja tarkempia laitteita. Vähän vanhemmilla koneilla on lähes mahdotonta valmistaa entistä laatutietoisempien asiakkaiden toiveiden mukaisia tuotteita. Laitehankinnat ovat välttämättömiä, jos haluaa pysyä mukana alan kehityksessä. Tulevaisuuden koneet ovat entistä enemmän automatisoituja linjoja, joissa tulostuksen lisäksi tehdään myös jälkikäsittely ja viimeistely. Asiakkaille tämä merkitsee tasalaatuisempia tuotteita, laadun parempaa ennustettavuutta ja entistä nopeampia toimitusaikoja.

Kun laitteet kehittyvät, vaaditaan myös painoalan ammattilaisilta entistä enemmän. Tuotannossa tarvitaan tulevaisuudessakin jämptejä osaajia, jotka tuntevat laitekannan, tekevät töitä ammattiylpeydellä ja varmistavat, että työnjälki vastaa sille asetettuja laatukriteerejä. Alalla tarvitaan jatkossa myös entistä innovatiivisempia ja luovempia suunnittelijoita, jotka kehittävät jatkuvasti uusia tuoteideoita ja saavat laitteiden tuotantokapasiteetista kaiken irti.

Entäpä miten tulostuksen volyymikyvyn kasvu ja ammattilaisten kehittämät uudet innovaatiot näkyvät tarjonnassa? Näkemykseni mukaan asiakkaita palvellaan tulevaisuudessa muun muassa tulostamalla entistä enemmän esimerkiksi personoituja pakkauksia. Tämä korostaa brändin erottuvuutta mm. tuotelanseerauksissa ja mahdollistaa yksilöidymmän markkinoinnin. Odotan innolla ja suurella mielenkiinnolla, mitä kaikkea hienoa tulevaisuus tuo alalle tullessaan niin meille tekijöille kuin asiakkaillekin!

 

Sami Pulkkinen

Kirjoittaja Sami Pulkkinen on PixMill Group Oy:n toimitusjohtaja. Sami vaikuttaa myös FESPA Finlandin hallituksessa.

Share: